De 60-jarige Marcel H. uit Voorburg zou samen met Hagenaar Jan van der S. (44) op een appartement hebben geschoten, terwijl heel Nederland aan het gourmetten was, in een periode rond feestdagen. De schoten vonden plaats bij een appartementencomplex aan het Hoogveen in Den Haag. Daar werden bewoners opgeschrikt door drie keiharde knallen.

Tegen de twee werd op woensdag 24 april in de rechtbank celstraffen van anderhalf en twee jaar geëist.

Hierbij volgt tekst van mediapartner 'Omroep West'

Hoewel de kogel het appartement van de onderbuurvrouw binnendrong, zouden de schoten gericht zijn geweest op de man die boven haar woont. De buurman verklaarde bij de politie kort voor de knallen met de daders gesproken te hebben in het portiek. Waar het gesprek over ging en of dat de aanleiding is geweest voor de schietpartij is niet bekend.
Op camerabeelden is te zien hoe een auto de straat inreed en parkeerde langs de stoep. Twee mannen stapten uit en kort daarna waren drie schoten te horen. Diezelfde personen zouden daarna bij tankstation BP aan de Laan van Oost-Indië zijn geweest om sigaretten en energydrank te halen. Van der S. zou daar hebben betaald met zijn pinpas. Ook dat stond op beeld.

Onder kussen werden twee doorgeladen revolvers gevonden
De twee zouden voor het incident samen zijn gezien terwijl ze een wapen vasthielden. Van der S. weigerde de rechters iets te vertellen over zijn mogelijke betrokkenheid. Telkens wees hij naar zijn raadsman. 'Ik laat alles over aan mijn advocaat. Ik heb zelf geen commentaar.'
Onder het kussen van de Hagenaar werden ook twee doorgeladen revolvers gevonden. 'Het was mijn huis niet', was het enige dat hij erover kwijt wilde. Voorburger H. was niet bij de zitting aanwezig. Volgens zijn raadsman is hij ziek. Ook deze verdachte hield eerder zijn mond bij de politie en wilde niks verklaren.
'Incident schreeuwt om verklaring'

De aanklaagster noemde het schieten op een woning onacceptabel. 'Het heeft angst ingeboezemd in de hele wijk. Dit incident schreeuwt om een verklaring wat hier is gebeurd. Maar dat krijgen we van beiden niet.' Ze eiste achttien maanden celstraf tegen de Voorburger. Tegen Van der S. werd een halfjaar extra geëist vanwege de revolvers die onder zijn kussen lagen. De uitspraak is over twee weken.


Door: Nahira Martina
Test: Mediapartner Omroep West
Foto: Nahira Martina