Mariska is een volwassen vrouw met ernstige mentale problematiek in de vorm van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis), angst en depressie.

Het trauma is al in haar vroege jeugd ontstaan. Ze heeft haar hele leven last van ernstige beperkingen en volgde langdurige therapie. Er is op dit moment in de regio Zuid-Holland geen gespecialiseerde hulpverlener die haar verder kan helpen.

Ze is aan huis gekluisterd door haar angsten die ze zowel in huis als buiten ervaart. Door het contact met een therapiehond voelde ze zich beter en veiliger. Deze hond begeleidde haar soms naar gesprekken, waardoor ze voelde dat een verbetering van haar kwaliteit van leven bereikt zou kunnen worden. Ze heeft al haar moed bij elkaar geraapt en is een zoektocht gestart, samen met haar begeleidster, om haar eigen hulphond te kunnen krijgen. Na een uitgebreide intake heeft de Stichting Vom Falorie toegezegd een gespecialiseerde hulphond voor haar te kunnen opleiden, helemaal gericht op haar behoeftes en beperkingen.

Crowdfunding
Dit vooruitzicht geeft Mariska hoop en uitzicht op verbetering van haar kwaliteit van leven. Het zorgen voor de hond gaat ritme en structuur brengen in haar leven en de steun om dingen te ondernemen die ze alleen niet aan kan. Bovendien geeft het wandelen met de hond ook een positieve uitwerking op het verwerken van een trauma. Je bent meer in het hier en nu. Het opleiden van een hulphond kost veel geld. Daarom is Mariska een crowdfunding gestart, omdat er geen andere financiering mogelijk is. Om bij te dragen aan de realisatie van Mariska’s droom en haar weer toekomstperspectief te bieden kunt u doneren via de QR code bij dit artikel of kijk op https://www.doneeractie.nl/actie/85400.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Mariska.
Foto: hulphond.nl.Hulphond doneeractie QR