In Jazztheater Het Deijlerhuis spelen Marjorie Barnes & Band op 17 december jazzy kerstsongs.

Jazz en Amerikaanse kerstsongs, wellicht voor velen niet de meest voor de hand liggende combinatie. De nationaal én internationaal bekende jazzvocaliste Marjorie Barnes laat met haar band zondagmiddag 17 december a.s. in Jazztheater Het Deijlerhuis horen hóe goed en swingend klassieke Amerikaanse kerstnummers kunnen klinken!

Wie kent niet hét kerstnummer bij uitstek, White Christmas? In 1942 gezongen door Bing Crosby, en tot op de dag van vandaag de meest verkochte plaat allertijden. Om tijdens ons decemberconcert helemaal in kerstsfeer te komen, heeft JSW daarom jazz zangeres Marjorie Barnes gevraagd om met uitstekende begeleiding van pianist Rob van Bavel, bassist Cas Jiscot en drummer Tim Hennekes bij ons op te treden met overbekende én minder bekende kerstsongs. Maar die dan wél gestoken zijn in een swingend jazzy jasje. Of zoals Marjorie het enthousiast zei: “a great program of Jazz and Christmas repertoire for your audience”!

Marjorie is geboren en getogen in New York, waar ze in Broadway musicals als Hair, I Love My Wife en Dreamgirls zong. Daarna werd ze in Californië zangeres van de bekende groep The Fifth Dimension, waarmee ze in 1975 naar Nederland kwam. Ze werkte met grote vocalisten als Frank Sinatra, Lena Horne en Sammy Davis Jr., maar ook met jazz/funk trompettist Tom Browne, bassisten John Clayton en Marcus Miller, en drummer Mel Lewis. Haar huwelijk was de reden om in Nederland te blijven en te gaan lesgeven aan conservatoria. Marjorie heeft een prachtige, volle stem en nam eerder het album Tenderly op, een eerbetoon aan haar grote voorbeeld Sarah Vaughan. En voor liefhebbers van onvervalste bigbandjazz is Marjorie Barnes album Both Sides Now met de bigband Millennium Jazz Orchestra een absolute aanrader!

Jazzvocaliste Marjorie Barnes kan bogen op een méér dan vijftig jaar lange en rijke ervaring als vocaliste in de jazzmuziek. Deze jazzicoon wilden wij als JSW daarom gráág op ons podium: een vrouw met een groot hart, jazz in elke vezel van haar lichaam en met werkelijk een dijk van een stem! Kom dus op zondagmiddag 17 december a.s. in ons sfeervolle Jazztheater Het Deijlerhuis in totale kerststemming. Voor de liefhebber staan die middag natuurlijk ook de kerststol en Glühwein klaar!

Voor meer info en online kaarten: www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Door: Lisette Remmerswaal
Tekst: Hans Groeneveld