Woensdag 8 november vond de Prijsuitreiking van een Schrijfwedstrijd van Talentenloods plaats in de Franse Kerk.
Mede mogelijk gemaakt door gemeente LV en boekwinkel In de Wolken.

Het was de eerste keer na Corona dat er een uitreiking van een Schrijfwedstrijd van Talentenloods plaatsvond. Het thema van de Schrijfwedstrijd was ‘Afval bij mij thuis’. Coördinator/Schrijfster Angelique Schipper had in de Kinderboekenweek in maar liefst 14 klassen van 8 scholen gastlessen verzorgd. Het was een vervolg op de tentoonstelling met 100 barbies aangekleed met afval.

‘Weet jij wat er met het afval gebeurt? En wat als het eens tot leven zou komen?’

Wethouder Jeffrey Keus opende de Finale, benoemde daarbij dat alle aanwezige leerlingen eigenlijk winnaars waren. Zo kwamen er niet alleen verhalen langs, maar o.a. ook afval-armbandjes, een afvalhuis, inpakpapier van stof en een gedicht. Ook de inspanningen van Meester Kees werden benadrukt. Meester Kees van de Emmaüs heeft de afvalscheiding in alle klassen geregeld.

De jury bestond uit voorzitter Talentenloods Paul de Beer, Eline Pullen van de Bibliotheek aan de Vliet en Marianne Knijnenburg van Goede Doelen Boekenhuis Marianne. Zij kozen eensgezind de Top 3 winnaars Verhalen en de Stripverhaal-winnaar.

De derde prijs ging naar Iris en Nadine van basisschool Essesteijn.
De gedeelde tweede prijs was voor Zoey en Tim van Cascade.
Maé van de Groenschool won de eerste prijs met haar verhaal SVA (Strijders van Afval).

Van de stripverhalen werd het stripboekje van de drie Montessori-leerlingen gekozen: David, Eric en Mikel.
Jurre was de beste inzending van Emmaüs, Elle van Maria Bernadette, Elisabeth van de Telescoop en Nasredinne van de Zonnewijzer.

Maé mag een schrijver voor in de klas uitnodigen.
De overige prijzen waren boekenprijzen om met de hele klas te delen. Verder was er een speciale boekenbon die iedere genomineerde leerling kreeg. Daarmee kan iedere leerling zelf een mooi tweedehands boek uitzoeken bij het Goede Doelen Boekenhuis tegenover de Franse Kerk.

Tenslotte zal afval-ophaler Avalex voor alle klassen een gastles verzorgen.


Door: Nahira Martina
Foto: Willemien Rotteveel, fotokring Leidschendam-Voorburg