Leerlingen en docenten van het Sint-Maartenscollege in Voorburg lopen voor de vijfde keer mee met een Glow-in-the-dark-wandeling voor het goede doel. 

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 november 2023 klinkt om twaalf uur het startschot in Zandvoort. De gehele nacht zullen ca. 80 bovenbouwleerlingen en docenten getooid met lichtjes, neonarmbandjes en andere glow-in-the-dark-accessoires gaan lopen, terug naar Voorburg. Een afstand van 42 km. En iedere kilometer wordt gesponsord, door ouders, familie, medeleerlingen of medewerkers. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Strohalm Foundation.

Sint Maarten
De Glow-in-the-dark-wandeling is één van de activiteiten van de Maartensviering. Ieder jaar viert het Sint-Maartenscollege de dag van de heilige Maarten op of rond 11 november. Ruim 1600 jaar geleden zag Martinus van Tours een bedelaar bij de stadspoort van Amiens. Omdat hij zag dat de bedelaar het koud had, gaf hij de man de helft van zijn mantel. De helft, omdat de andere helft van zijn mantel officieel eigendom was van het Romeinse leger waar Martinus in diende - en het dus niet aan hem was om deze weg te geven. Sint Maarten, zoals de man bekend zou worden, heeft zijn naam aan de school gegeven en inspireert de medewerkers en leerlingen vandaag de dag nog steeds door zijn daad van verbinding. 

Verbinding
Na een wandeling van 42 kilometer in de nacht, en in de vroege ochtend samen een broodje knakworst eten bij de door docenten opgetuigde tussenstop ter hoogte van Katwijk, voelen de leerlingen en docenten die deze prestatie neerzetten nog meer onderlinge verbondenheid. De activiteit past daarom zo goed bij de missie van de school. Met een activiteit als deze legt de school ook verbinding tussen wat in de schoolboeken staat en wat er in de wereld gebeurt. En in die wereld zijn er ook kinderen die hulp nodig hebben.

Dit jaar, een lustrumjaar voor de inmiddels beruchte loop, verbindt het Maartenscollege de loop van 42 kilometer aan het doel kansarme kinderen in India van onderwijs en een warme maaltijd te voorzien. De lopers laten zich sponsoren (minimum bedrag is €42,-) en de opbrengst gaat naar de Stichting STROHALM Foundation (SSF).


Door: Karin van der Spek
Bron: PR Sint-Maartenscollege 
Foto: Zandvoort Light Walk