De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen volgt al jaren kritisch de situatie rond de Stompwijkseweg.

Eind 2018 is de weg na een stevige renovatie opgeleverd en zou zeker 15 jaar probleemloos vooruit kunnen.

Nu worden er medio november allerlei herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het wegdek, welke op diverse plaatsen slecht en zelfs gevaarlijk zijn. Raadslid Marien van Wijk van GBLV/Gemeentebelangen stoort zich hier al jaren aan en heeft regelmatig vragen gesteld aan het ambtelijk apparaat. Ook heeft hij aangegeven, dat het slechte wegdek aangepakt moest worden. Blij en verrast was hij toen hij uit de media vernam, dat medio november er onderhoud gepleegd gaat worden.

Marien van Wijk: “Wij hebben vanuit GBLV altijd stevig ingezet op de renovatie van de Stompwijkseweg. Sinds de realisatie wordt ook het resultaat kritisch gevolgd.”
De afgelopen twee jaar heeft Van Wijk al meerdere malen de misstanden van de Stompwijkseweg aangegeven. Hij vindt het jammer dat er geen communicatie heeft plaats gevonden over de herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden roepen de nodige vragen op zoals: hoe zit het met de garantie, wie gaat dit onderhoud betalen en wat wordt er precies hersteld? Om dit duidelijk te krijgen heeft Van Wijk schriftelijke vragen ingediend.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht GBLV.
Foto: Stompwijkseweg langs de Stompwijkse vaart (Wikipedia).