Opening Wonderlijke Wereld van de Fonkellampen op 4 november.

Vanuit het idee om de wereld wat vaker te laten kijken vanuit de open blik van kinderen en om volwassenen te inspireren, startte ondernemer Naomi Barnouw-Lindner in 2021 de website en Instagram-pagina ‘Wonderlijke Wereld van de Fonkellampen’. Hierop worden wijze woorden en creatieve uitingen van kinderen getoond, veelal vol plezier, liefde en met uitspraken vanuit kinderen die volgens Naomi de essentie raken. De positieve kinderkunst vol quotes en creativiteit krijgt vanaf november tijdelijk een fysieke plek in gezondheidscentrum de Scheepswerf in Leidschendam.

De kunstexpositie in de Scheepswerf initieert gesprekken tussen ouders en kinderen die het gezondheidscentrum bezoeken. Daarnaast verwacht de locatie dat de kinderkunstwerken en quotes inspirerend werken op de bezoekers. De expositie van positieve kinderkunst wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vlietwensen en andere sponsors die de Wonderlijke Wereld van de Fonkellampen een warm hart toedragen.

Initiatiefnemer Naomi Barnouw kijkt uit naar de expositie in haar woonplaats Leidschendam: “Zelf put ik veel inspiratie uit de wijze woorden van mijn 3 kinderen, maar veel breder geloof ik dat we als volwassenen zoveel kunnen leren van (de open blik van) kinderen. Ik hoop dat deze expositie een steentje bijdraagt aan het verspreiden van die positieve kinderwijsheid. Mijn wens is om een reizende expositie te maken, waardoor ook maatschappelijke instellingen buiten Leidschendam in aanraking komen met de wonderlijke uitspraken en creaties van kinderen.”

Wanneer?
Opening van expositie op 4 november 2023 van 15:00 tot 17:00 uur.

Waar?
Gezondheidscentrum de Scheepswerf.
Scheepswerf 18, Leidschendam.
Meer informatie op www.fonkellampen.nl


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht fonkellampen.nl.

1StoryInstaKidsArt
2StoryInstaSneakPreview
3StoryInstaKidsArt
4 StoryInstaVriendenvan