Er werd zaterdagmiddag 30 maart een bekerwedstrijd gespeeld tussen Forum Sport en RCL.

De winnaar zou naar de halve finale gaan. Er waren tegen de 500 bezoekers aanwezig voor deze wedstrijd. Het was een spannende wedstrijd waar RCL de favoriet was volgens de kenners, omdat ze een ijzersterkerke verdediging hebben.  Maar Forum Sport bleef vechten voor een goed resultaat. Na een 0-0 met de rust moest er in de tweede helft toch een winnaar komen. Forum Sport kreeg een vrije trap ca 30 meter van het doel, en die mocht Haitam El Marid nemen.  Haitam schoot zo hard de bal in de hoek dat de keeper er niet bij kon. Zo was het 1-0 voor Forum Sport. De toeschouwers stond hard te juichen en de spelers omarmden elkaar.

Maar de spanning bleef met deze wedstrijd waar ze allebei veel kansen kregen. Na de 90 minuten speeltijd werd er nog 5 minuten bijgetrokken; uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Forum Sport heeft de halve finale gehaald.

De jeugdige supporters gingen het veld op met een spandoek om hun idolen te feliciteren met de overwinning. Dit is de eerste keer in het 25 jarige bestaan van Forum Sport dat ze in de halve finale staan van een bekerwedstrijd, wat een hele prestatie is. In de kleedkamer werd gedanst en gezongen van blijdschap.

Door: Peter van der Aar.
Tekst en foto's: Ap de Heus.