Zondagmiddag 4 februari was het groot feest in het Chocoladehuis in het Huygenskwartier in Voorburg bij het Valentijn event van Goede Doelen Boekenhuis Marianne.

Tijdens het evenement werd er een cheque overhandigd van Goede Doelen Boekenhuis Marianne aan Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

Marianne Knijnenburg, oprichter van het Boekenhuis: “Graag bedanken we de vele Boekenhuisbezoekers! Want dankzij alle boeken die zijn verkocht, kunnen we deze prachtige cheque overhandigen aan Leergeld. Niet alleen met € 1.000,00 van het Boekenhuis, maar daarbij nog twee persoonlijke giften van klanten van elk € 50,00, grandioos!” 

Willy Blonk, voorzitter van Leergeld Leidschendam-Voorburg: “Leergeld is blij met deze donatie en zal deze besteden aan programma’s die bijdragen aan leer- en leesvaardigheden van kinderen. Zoals WoordExtra, voor kinderen die ondersteuning nodig hebben bij het ontwikkelen van een woordenschat. Of Squla dat alle vakken van de basisschool aanbiedt in de vorm van leuke quizzen en games, en zorgt voor leren met plezier. Voor leerlingen van de middelbare school is er StudyGo met onder andere het vak Nederlands. De missie van Leergeld: alle kinderen doen mee, want nu meedoen is straks meetellen.”

Valentijn chocoladeworkshop
Na de uitreiking volgde een vrolijke Valentijn Chocoladeworkshop, gesponsord door het Chocoladehuis. Onder begeleiding van Jeroen en Lieke werd voor een dierbare een chocoladehart versierd met hartjes en een lieve tekst.

Stichting Jarige Job nieuw goed doel Boekenhuis
De vrijwilligers van het Boekenhuis hebben Jarige Job gekozen tot bestemming van de winst van het eerste kartaal van dit jaar. Er is trouwens al een goed begin gemaakt met inzamelen voor Jarige Job, want aan de gelegenheid een bijdrage in de spaardoos voor Stichting Jarige Job te deponeren, werd breed gehoor gegeven.

Ambassadeurs Kevin en Caroline waren ook naar Voorburg gekomen en vertelden gloedvol: “Jarige Job zorgt ervoor dat elk kind zijn verjaardag kan vieren, ook al is daar thuis geen geld voor. Hij of zij krijgt een doos thuis gestuurd met daarin alles wat een verjaardag tot een echt feest maakt! Cadeautjes voor de jarige, slingers, ballonnen, spullen voor een verjaardagstaart en iets lekkers om te trakteren in de klas en voor de juf of meester.”

Boekenhuis Marianne (genoemd naar Prinses Marianne van Oranje-Nassau) is gevestigd aan de Franse Kerkstraat 5a in Voorburg. Er zijn mooie tweedehands boeken in vele categorieën te koop voor € 2,00 per stuk of 3 voor € 5,00. De specials, die ook in de Boekenwebshop staan, zijn er vanaf € 5,00 per boek. Het Boekenhuis is geopend elke woensdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur. (Zie voor meer informatie www.boekenhuismarianne.nl).


Door: Karin van der Spek
Bron: persbericht Boekenhuis Marianne
Foto: MG Fotografie, Michiel Groen