De vrijwilligersmarkt op zaterdag 25 mei in het gemeentehuis, georganiseerd door LVvoorElkaar, was een ongekend succes!

De bezoekers waren zeer verrast door het diverse aanbod van de aanwezige vrijwilligersorganisaties. Een bezoeker zegt over de markt: “Ik heb de vrijwilligerstest gedaan en nu weet ik veel beter welk vrijwilligerswerk echt goed bij mij past. Ik heb vandaag meteen twee interessante vacatures gezien, dat wordt nog moeilijk kiezen”. Een andere bezoeker zegt: “Ik ben vandaag naar de vrijwilligersmarkt gekomen omdat ik recent met pensioen ben gegaan en ik graag actief wil blijven. Ik heb zojuist een heel fijn gesprek gehad en kan binnenkort al bij ze aan de slag.”

Voor vrijwilligersorganisaties was de markt dé kans om nieuwe gezichten binnen te halen en de naamsbekendheid te vergroten. En dat is gelukt. “De vrijwilligersmarkt is echt een knalsucces.” Zo vertelt Marianne Knijnenburg van Stichting Goede Doelen Boekenhuis Marianne: “Het enthousiasme van de bezoekers is bijzonder inspirerend voor ons. We hebben vandaag maar liefst 5 nieuwe vrijwilligers binnengehaald voor het boekenhuis, van jong tot wat ouder. Dit is de eerste keer dat we deelnemen, het overtreft onze stoutste verwachtingen.” Voor Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg was het ook de eerste keer dat ze deelnamen aan de markt. Nathalie Ros namens Platform Gehandicapten: “We hebben vandaag zoveel mooie gesprekken met echt geïnteresseerde bezoekers gevoerd. We hebben meerdere potentiële vrijwilligers kunnen interesseren om zich aan te sluiten bij onze stichting én we hebben weer een stap gezet in het vergroten van onze naamsbekendheid en het creëren van een stukje bewustwording. De vrijwilligersmarkt is voor ons echt een positieve ervaring.”

"Heb je de markt niet kunnen bezoeken en wil jij je ook laten inspireren in je zoektocht naar passend vrijwilligerswerk? Kijk dan snel op www.lvvoorelkaar.nl, hét platform waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg samenkomt. Heb je vragen, of wil je een keer een persoonlijk gesprek, neem contact met ons. We helpen je graag.

www.lvvoorelkaar.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-3370377 (ma t/m do)."


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht LVvoorelkaar.