Een opvallende koerswijziging van horecaondernemer Rene Bogaart. BigHoreca, o.a. bekend van restaurants Volle Maan en Pavarotti, accepteert weer contant geld.

Het bedrijf was zes jaar geleden een van de eerste horecabedrijven die volledig cashless werd.

Eigenaar Rene Bogaart besloot destijds over te stappen op alleen pinbetalingen na een traumatische overval waarbij een groot deel van de contante omzet werd buitgemaakt. Uit veiligheidsoverwegingen wilde hij dergelijke situaties in de toekomst voorkomen, zowel voor zichzelf als voor zijn medewerkers en familie. Hoewel Bogaart benadrukt dat hij niet tegen contant geld is, was veiligheid toen de belangrijkste reden voor de overstap.

Gemengde reacties
De beslissing om cashless te gaan, leidde tot gemengde reacties. Sommige klanten kwamen niet meer, maar velen toonden begrip. Het cashless systeem bracht ook voordelen met zich mee, zoals snellere kasopmaak en geen problemen meer met vals geld. In de afgelopen jaren experimenteerde Big Horeca met tegoedkaarten. Gasten konden contant geld in een automaat invoeren en kregen in ruil daarvoor een tegoedkaart. Dit systeem bleek echter niet ideaal, vooral voor toeristen die vaak kleine bedragen op de kaarten overhielden.

Investering in nieuwe cashmachines
Nu heeft BigHoreca geïnvesteerd in nieuwe cashmachines die zowel papier- als muntgeld accepteren en direct wisselgeld teruggeven. Deze machines worden door een gespecialiseerd bedrijf geleegd en gecontroleerd op echtheid. Ook zijn ze beveiligd met verfbommen tegen inbraakpogingen.

De cashmachines zijn inmiddels geplaatst in de meeste locaties van Big Horeca. Binnen twee weken zullen ook de vestigingen Pavarotti Leidschendam en Pavarotti Dolce Leidschendam voorzien zijn van deze nieuwe apparatuur.

Big Horeca hoopt dat deze aanpassing zal bijdragen aan een positieve ervaring voor alle gasten, ongeacht hun betalingsvoorkeur. Rene Bogaart ziet ernaar uit om zowel contante als pinbetalingen weer te verwelkomen in zijn restaurants.


cashmachine big horeca
Door: Karin van der Spek
Bron: Rene Bogaart/BigHoreca via Facebook