Zaterdag 18 mei vond het Anjerconcert plaats. Dit concert was de jaarlijkse Veteranendag, georganiseerd door de gemeentes Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. 

Het Anjerconcert was speciaal georganiseerd voor de Veteranen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, om hen te bedanken voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Ook waren er inwoners van beide gemeenten aanwezig bij het concert. 

Burgemeester Martijn Vroom en burgemeester Huri Sahin van de gemeente Rijswijk openden het concert en spraken hun dankbaarheid en waardering uit voor de inzet van veteranen voor vrede en vrijheid. Na het openingswoord van beide burgemeesters sprak generaal Robert Adang, de Plaatsvervangend Commandant der Luchtstrijdkrachten, het publiek toe. Hij heette alle aanwezigen welkom en bood het concert aan namens de Koninklijke Luchtmacht. 

De Veteranen Jukebox
Het Orkest Koninklijke Luchtmacht trad op met ‘De Veteranen Jukebox’. Voorafgaand aan het Anjerconcert konden bezoekers via een QR-code kiezen welke muziekstukken zij graag zouden willen horen in het programma van de avond. 

Zowel het publiek als het orkest wisten voorafgaand aan het concert dus niet welke nummers er gespeeld zouden worden. Er ontstond een verrassende en unieke speellijst, waarvan Radar Love van Golden Earring met stipt op nummer één stond. Het nummer werd door de aanwezigen in de zaal dan ook feestelijk ontvangen. 


Door: Karin van der Spek
Foto: generaal Robert Adang, Huri Sahin en Martijn Vroom (foto: Wim van Vliet via gemeente Rijswijk)