Palumba EU lanceert de eerste stemadvies-app specifiek ontworpen voor 'first time voters' ter voorbereiding op de Europese verkiezingen van 2024.

De app is een samenwerking tussen de Europese Unie en vele jongerenorganisaties, waaronder Morein24, Oxfam Novib en de International Youth Think Tank.

‘’Wij willen de Europese politiek dichter bij jonge Europeanen brengen en een instrument aanreiken dat leuk en boeiend is voor jongeren. Traditionele betrokkenheid van jongeren mechanismen werkt niet meer: jongeren volgen niet echt workshops. En dus dachten we: “Wat zou er gebeuren als we een dergelijke app ontwikkelen die de jeugd wel aanspreekt en gemakkelijk in gebruik is”. zei Pol Villaverde, mede-oprichter van Palumba EU.

De app, gelanceerd op 10 mei, biedt jonge stemmers een gebruiksvriendelijke en leuke manier om zich te informeren en betrokken te raken bij het Europese besluitvormingsproces. Door functies zoals het swipen voor statements en de hippe features zal Palumba hopelijk een groep aanspreken die normaal niet participeert in de verkiezingen.

Links:
IOS: https://apps.apple.com/us/app/palumba/id6497950437
android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.palumba.app


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Palumba EU.
Tekst: Nunzia Olivia Bos.