De vier rooms-katholieke geloofsgemeenschappen van Voorburg, Leidschendam, Rijswijk en Den Haag (Spoorwijk. Laakkwartier en Leidschenveen) zijn op 1 januari 2024 samengegaan.

De nieuwe parochie heeft als naam: de parochie Heilige Maria en Jozef. Op zaterdag 3 februari werd deze mijlpaal op feestelijke wijze gemarkeerd met een pontificale viering in de Sint Martinuskerk in Voorburg. In aanwezigheid van Bisschop van Rotterdam Mgr. Van den Hende, werd stil gestaan bij deze bijzondere gebeurtenis. Als kers op de taart mochten de parochianen tijdens de viering ook een nieuwe priester in hun midden verwelkomen. Pastor Arno Aardoom is per 1 februari benoemd binnen de parochie als lid van het pastorale team. Na afloop van de viering konden parochianen op informele wijze kennis maken met de nieuwe pastor.

Over de parochie HH. Maria en Jozef
De Parochie HH. Maria en Jozef bestaat uit vier geloofsgemeenschappen rond de volgende kerken: HH. Benedictus en Bernadettekerk (Rijswijk), H. Bonifatiuskerk (Rijswijk en Den Haag Spoorwijk en Laakkwartier), St. Martinus (Voorburg) en HH. Petrus en Paulus (Leidschendam/Den Haag Leidschenveen).


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht parochie HH. Maria en Jozef.
Foto boven dit bericht: Bischop Mgr. Van den Hende en Pastor Arno Aardoom (foto: Willy Nihot).

Pastor Arno Aardoom
                                                               Pastor Arno Aardoom (foto: Willy Nihot).

Pastors bakker en Aardoom
                                                               Pastoor Wim Bakker en Pastor Arno Aardoom (foto: Willy Nihot)