Het onderhoudsteam heeft flink door moeten werken na het op zijn kant gaan van de truck een dag eerder. Maar de truck hebben ze op tijd afgekregen voor de tiende etappe naar Akjoujt.

Dat kostte wel een nacht doorwerken voor Arie. Het werk werd daarbij nog eens bemoeilijkt door een zandstorm. Die storm hield de ochtend ook nog aan waardoor de raceleiding heeft besloten de etappe in te korten. Via de weg zijn ze naar het oorspronkelijke stoppunt gereden en vanaf daar het tweede gedeelte van de etappe gereden. Dit was een gedeelte met paden en scherpe stenen. Aad van Velsen heeft die etappe snel gereden en heeft ook deze etappe weten te winnen.

De elfde etappe ging naar Saint-Louis (Boubene) over 247.61 km. Het Van Velsen Rally Sport team begon als eerste truck aan deze etappe. Het was volgens Michel van Velsen een verraderlijke etappe met zandduinen en ook een stuk tussen begroeiing door. Het team heeft ook deze etappe weten te winnen en daarmee de tweede plaats in het algemeen klassement veilig weten te stellen.

Zondag is de laatste naar Lac Rose in Senegal. In deze etappe wordt niet meer gestreden om de podiumplaatsen. In Lac Rose mag het Van Velsen Rally team dus de tweede prijs in ontvangst nemen wat een mooie prestatie is.

Door: Lisette Remmerswaal
Tekst: Marcel Breeuwsma


Van Velsen in de Africa Eco Race 20
Van Velsen in de Africa Eco Race 19

Van Velsen in de Africa Eco Race 18