Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Dit weekend (zondag 11 november) was het de dag van Sint-Maarten, de patroonheilige die zijn eigen mantel in tweeën scheurde om een bedelaar warmte te geven. Dat is waar het Sint-Maartenscollege in Voorburg voor staat, samen delen. Op woensdag 14 november is het weer Maartensdag. Dan wordt de naamdag gevierd van de patroonheilige van het Maartenscollege.

De Kerkstraat en de Sluiskant in het oude centrum van Leidschendam zaten afgelopen maandag de hele nacht zonder stroom. Café De Oude Sluys en de Petrus & Pauluskerk waren eveneens getroffen. Van het laatste getuigde de stilstaande kerkklok.

In de bosschage aan de van Lodensteijnstraat te Voorburg heeft zich maandagnacht een bescheiden vorm van brandstichting voorgedaan. Dat meldt de website District 8.

Op de kruising van de Laan van Nieuw-Oosteinde en de Prins Bernhardlaan in Voorburg is maandag tegen het eind van de middag een fietser door een auto geschept. Dat melden de websites Regio15 en Nieuws op Beeld.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert op woensdag 28 november weer een Sportnetwerkcafé. Dé plek waar sportverenigingen en potentiële partners uit Leidschendam-Voorburg met elkaar kunnen netwerken en ervaringen delen. 

Voorburg vierde zondagavond 11 november weer Sint-Maarten met de traditionele lampionnenoptocht. Ongeveer vijfhonderd mensen liepen mee volgens de organisatie. Er werden heel wat appels uitgedeeld en snoepjes uitgedeeld.

Zondag 11 november opende in het Huygenskwartier te Voorburg de nieuwe expositie in Fotoatelier BW5 van GBLV-gemeenteraadslid Frank Rozenberg met werk van Ger ter Horst en Henk Knoester. De opening werd redelijk goed bezocht. Er waren zo'n dertig mensen aanwezig.