Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De stichting scouting Sint Maarten Hildgard, beheerder van het scouting gebouw op Haesburg in Voorburg heeft een nieuwe huurder gevonden. Smallsteps kinderopvang, heeft een huurovereenkomst getekend met het oog op het realiseren van naschoolse opvang in het gebouw.

De Nationale Sportweek wordt in Leidschendam-Voorburg afgesloten met een nieuw event voor ouderen: de 'Seniorendag Sport & Cultuur'. Ouderen uit Leidschendam-Voorburg kunnen zondag 30 september creatieve workshops volgen en meedoen met sportieve activiteiten. Deelname is gratis.

In september is het bestemmingsplan voor Buitenvoorde in Leidschendam onherroepelijk geworden. Een belangrijke stap op weg naar de nieuwbouw van tien duurzame woningen in Buitenvoorde, onderdeel van Vlietvoorde. Als alles volgens planning verloopt kan Projectontwikkelaar Blauwhoed de bouw starten in het eerste kwartaal van 2019 en kunnen de kopers begin 2020 de sleutel in ontvangst nemen. 

Op zaterdag 29 september van 15.00 tot 16.30 uur vindt in Kunstcentrum Brugman in Voorburg de vernissage plaats van de expositie ‘Beeldfantasieën II’ van de Kasias Photo Art Club uit Rijswijk. Met hun beeldfantasieën hopen de leden de bezoeker te verrassen en te inspireren.

Op p.c. basisschool de Driemaster in Voorburg wordt en werd deze week het 25-jarig bestaan gevierd. Voor de leerlingen zijn en waren er tal van activiteiten (zoals dans-, muziek- en judoworkshops). En er is een echt lustrumlied dat maandagochtend vol overtuiging met elkaar gezongen is. 

Vandaag werden bij Trias, Centrum voor de Kunsten zeven certificaten uitgereikt aan mensen uit het onderwijs in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg die de cursus tot Interne Cultuur Coördinator (ICC) succesvol hebben afgerond.

In het kader van maatschappelijk verantwoord verenigen heeft de vogelhoudersvereniging Leidschendam-Voorburg een pasta- en filmavond verzorgd voor bewoners van een aantal locaties van stichting Philadelphia (begeleid wonen). Op vrijdagavond 14 september konden de bewoners genieten van een uitgebreide pastamaaltijd met alles erop en eraan, bereid door één van de leden van de club.