Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Op zaterdag 10 november staan in onze regio voetbalwedstrijden op het programma om de districtsbeker.

De Zuid-Hollandse woningbouw kan worden versneld als gemeenten bij binnenstedelijke nieuwbouw niet standaard parkeerplekken toevoegen. Rond nieuwbouwplannen blijken namelijk zo’n 50.000 parkeerplekken bij kantoren en in garages leeg te staan. Dat biedt kansen voor extra ruimte en kostenbesparingen bij nieuwbouw.

Tot zaterdag 8 december is de bijzondere videoprojectie Old Masters, New Heroes dertien avonden lang gratis te zien op één van de bekendste gebouwen van Nederland, de Ridderzaal in Den Haag. Niet eerder stond een gebouw op Het Binnenhof zo letterlijk in de spotlights en komt jong en oud in aanraking met de geschiedenis van onze democratie.

Opnieuw dreigt een stuk van de groene Duivenvoordecorridor omgezet te worden in  een bouwlocatie. Dit keer gaat het om percelen aan de Leidschendamse kant van de Kniplaan, waar nu nog kassen staan. Donderdag 15 november komt het plan in de gemeenteraad van Voorschoten. Eerder al besloot Voorschoten om aan de andere kant van de Kniplaan ook een flinke bouwlocatie te maken.

De vijf genomineerden voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur Zoetermeer voor dit jaar zijn bekend. Het vijftal die kans maken zijn Jas van Taal, Zohra Jongerius, The Young Ones, Anuschka en Maria Pedona en Circo di Strada. Het is vanaf vandaag aan het publiek om te bepalen wie de Publieksprijs Kunst & Cultuur gaat winnen.

In Zuid-Holland zijn op dit moment 14 regenbooggemeenten. Wat GroenLinks betreft volgen de overige 46 gemeenten zo snel mogelijk. Op die manier worden in Zuid-Holland alle inwoners ondersteund om zichzelf te zijn. Statenlid Anneloes van Hunnik (GroenLinks) gaat dit voorstellen tijdens de begrotingsbehandeling op 14 november.

Op 7 november werd het gloednieuwe blusvoertuig (tankautospuit) van Brandweer Haaglanden gepresenteerd. Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor de brandbestrijding en hulpverlening door Brandweer Haaglanden. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden ontving de sleutel van het nieuwe voertuig uit handen van Remco Niks van leveranciers DRV (Dutch Rescue Vehicles uit Hoogeveen). Na de feestelijke onthulling van de nieuwe tankautospuit kon de aanwezige brandweerploeg van de kazerne Laak het voertuig in gebruik nemen.