Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Dit weekend (zondag 11 november) was het de dag van Sint-Maarten, de patroonheilige die zijn eigen mantel in tweeën scheurde om een bedelaar warmte te geven. Dat is waar het Sint-Maartenscollege in Voorburg voor staat, samen delen. Op woensdag 14 november is het weer Maartensdag. Dan wordt de naamdag gevierd van de patroonheilige van het Maartenscollege.

Het heeft 7 jaar geduurd voordat er een nieuw album zou verschijnen. Gary Bek zal in het radio programma Club Madnezz een exclusief interview geven over het ontstaan van het album.

De Kerkstraat en de Sluiskant in het oude centrum van Leidschendam zaten afgelopen maandag de hele nacht zonder stroom. Café De Oude Sluys en de Petrus & Pauluskerk waren eveneens getroffen. Van het laatste getuigde de stilstaande kerkklok.

Op zondag 18 november om 13:05 uur is Leon Kruitbosch te gast in Kakafonie.  Z’n collega’s noemen hem al ‘de zingende elektricien’. Leon Kruitbosch (20) uit Heino moet er vooral om lachen. Leon zelf neemt het allemaal niet zo serieus. Zingen is een hobby, waaraan hij heel veel plezier beleeft, maar hij hoeft er echt niet van te leven. Een keer in de maand een optreden, mooi zat! “Ik zie verder wel waar het schip strandt.”Zijn debuutsingle ‘Gooi die handen in de lucht’ is een echt feestnummer, geschreven door Olaf Hesselmans. Dat het Nederlandstalig zou worden, stond vast. “Ik heb het thuis natuurlijk ook met de paplepel in gekregen. Voorbeelden? Nou, ik vind Jannes echt heel goed, hoe die man kan genieten op het podium, écht te gek!”

En dat wil hij zelf ook. Niet op Jannes’ niveau, voor dat soort dromen is hij te nuchter. “Maar, dat je de mensen kunt vermaken met je stem en je muziek, dat vind ik mooi! En nee, van zenuwen heb ik geen last meer. Ik voel me nu wel thuis op het podium.”Hij is geen geboren entertainer. Als jochie van een jaar of 12, 13 hing hij wel eens de deejay uit op feestjes en partijen en later ging hij als geluidsman mee bij optredens van vader Evert, ook een Nederlandstalige zanger, maar het podium hoefde hij zelf niet op. Dat veranderde enkele jaren geleden tijdens de Pompdagen in zijn woonplaats Heino.

“Ik stond vooraan bij Ronnie Ruysdael. Hij zag dat ik alles meezong en trok me het podium op. Daar werd ik even naar achter gehaald, waar ik me moest verkleden als Frans Duijts en daarna mocht ik ook een stukje zingen. Met nepbakkebaarden. Iedereen was enthousiast!”

"Het begon te kriebelen. Een eigen nummer uitbrengen leek me ook leuk. Afgelopen Koningsdag won ik ‘Heel Heino zingt Hazes’. Daarna hakte ik de knoop door en ben de studio van Arjan Venemann ingedoken om deze gezellige plaat te maken ‘Gooi die handen in de lucht’ zal hopelijk straks veel te horen en te zien zijn op radio en tv."

Op zondag 18 november kun je om 13:05 uur kennismaken met Leon Kruitbosch en uiteraard hoor je zijn debuutsingle.
Op zondag 18 november om 12:30 uur komt Frans van Dorland naar de studio van Midvliet om zijn nieuwe single ‘Ik ben mijn jaloezie verloren’ te laten horen. De goedlachse Frans van Dorland is geboren en getogen in Nijmegen en daarmee een rasechte Nijmegenaar. Als kind was Frans al bezeten van muziek en kwam hij via via in contact met zanger en tekstdichter Henny Thijssen (bekend van Hazes-teksten), die Frans verder op gang hielp in de muziekwereld. Frans kreeg regelmatiger optredens en begon steeds meer plezier te krijgen in het entertainen van publiek. Henny deed Frans het aanbod om een liedje te gaan schrijven. Dit resulteerde in de debuutsingle ‘Alleen’ welke in 2017 verscheen.

Na het succes van deze debuutsingle werd het tijd voor een opvolger daarvan en dat resulteerde in ‘Ik ben mijn jaloezie verloren’, met daarin opnieuw de bekende Shadows gitaar (Fender), waarmee wordt teruggegrepen naar de vijftiger/zestiger jaren. Dat gevoel naar die jaren zal zeker herkenbaar zijn voor velen bij deze single.De productie van deze single lag in handen van Maarten de Groot (M Works Studio).

Met deze blues aanvoelende single zet Frans van Dorland een volgende belangrijke stap in zijn muzikale carrière en laat hij zien dat we in de toekomst nog veel van hem zullen gaan horen. Uiteraard wordt de single begeleid door een stijlvolle videoclip, die te vinden is op Youtube.

Op zondag 18 november om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Frans van Dorland en uiteraard hoor je zijn muziek.
In de bosschage aan de van Lodensteijnstraat te Voorburg heeft zich maandagnacht een bescheiden vorm van brandstichting voorgedaan. Dat meldt de website District 8.

Op de kruising van de Laan van Nieuw-Oosteinde en de Prins Bernhardlaan in Voorburg is maandag tegen het eind van de middag een fietser door een auto geschept. Dat melden de websites Regio15 en Nieuws op Beeld.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert op woensdag 28 november weer een Sportnetwerkcafé. Dé plek waar sportverenigingen en potentiële partners uit Leidschendam-Voorburg met elkaar kunnen netwerken en ervaringen delen. 

Voorburg vierde zondagavond 11 november weer Sint-Maarten met de traditionele lampionnenoptocht. Ongeveer vijfhonderd mensen liepen mee volgens de organisatie. Er werden heel wat appels uitgedeeld en snoepjes uitgedeeld.

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas aan in Leidschendam en Voorburg. De boot met Sint en zijn Pieten zal in de ochtend aanmeren in Leidschendam. Op zijn boot varen de Pieten CoCo en Klungel mee.

Uit zeer betrouwbare bron heeft Midvliet vernomen dat CoCo en Klungel speciaal voor Midvliet verslag gaan doen van wat zij  allemaal beleven. Dat gebeurt in het programma WeekendKompas tussen 10:00 en 12:00 uur. Ook Midvliet tv is aanwezig om opnames te maken (zowel in Leidschendam als in Voorburg) van de aankomst van de goedheiligman.
Zondag 11 november opende in het Huygenskwartier te Voorburg de nieuwe expositie in Fotoatelier BW5 van GBLV-gemeenteraadslid Frank Rozenberg met werk van Ger ter Horst en Henk Knoester. De opening werd redelijk goed bezocht. Er waren zo'n dertig mensen aanwezig.

De CDA-fractie heeft schriftelijk vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over de handhaving van de meldplicht aan houders van illegaal vuurwerk rond de jaarwisseling.

Op woensdagavond 14 november in Midvliet Actueel:

- burgemeester Frank Koen over Wassenaar als zelfstandige gemeente;
- de intocht van Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg;
- leerlingen Nutsschool Wassenaar leren radio en televisie maken bij Midvliet;
- steeds meer rode rivierkreeftjes, maar hoe bestrijd je ze?;
- de rubriek over huiswerkbegeleiding i.s.m. Studiekring Leidschendam-Voorburg.

De live-uitzending is woensdag 14 november tussen 20.00 en 21.00 uur. De herhaling is vrijdag 16 november tussen 18.00 en 19.00 uur. De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "uitzending gemist radio" op www.midvliet.nlMidvliet Actueel is een programma van Hans Biard (redactie en presentatie), Tom Lek (gastenontvangst en fotografie), Irene Batelaan (regie) en Robert de Bok (techniek).
Op vrijdag 16 november komen de leerlingen van groep 8 van de Nutsschool in Wassenaar naar de studio van Midvliet. Daar gaan ze leren hoe een radioprogramma gemaakt wordt en hoe televisieprogramma’s tot stand komen. Ze gaan aan den lijve ondervinden wat presentatoren, regisseurs, redacteurs, cameramensen, technici, nieuwslezers etc. doen.

Terug van weggeweest! Zondag 16 december is er weer CineMini, een filmvoorstelling voor de allerkleinsten in Filmhuis Wassenaar: "De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen". Op deze ochtend wordt een film gedraaid voor de allerkleinsten onder ons. Het licht in de bioscoop gaat niet helemaal uit en het geluid zal niet al te hard zijn. Ook is het niet erg dat kinderen wat praten of lopen.

Op 9 november is de nieuwe turnhal in Voorburg door wethouder Stemerdink geopend. De hal vormt een geheel met een gymzaal en de Dijsselbloemschool (Cascade). Ter gelegenheid van de opening heeft het complex ook een nieuwe naam gekregen. Aan de inrichting van de turnhal hebben een aantal organisaties een significante bijdrage geleverd.

In goed overleg heeft het bestuur van de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg en belangstellenden de Duurzame Agenda van het nieuwe college besproken. De plannen zijn indrukwekkend.

Vrijdag 9 november was Buitenplaats De Paauw in Wassenaar het toneel van masterclasses restaureren op locatie. Zo’n tachtig mbo-scholieren bouwkunde maakten kennis met het restauratievak. Aan het einde van de dag ontvingen de leerlingen een certificaat, uitgereikt door wethouder Hubert Schokker.  

Ze zien ze vliegen, die Enge Buren. En anders dan u misschien denkt, is 'Vreemde Vogels' van Enge Buren géén jeugdvoorstelling. Vrijdag 16 november bespelen de drie heren het podium van Theater Warenar met hun zevende show vol muziek, humor en cabaret.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei werd in Voorburg de Samenloop voor Hoop Haaglanden gehouden. Na bekendmaking van de voorlopige opbrengst van de SamenLoop van € 43.374,00 en een tussenstand van € 50.855,00 is de definitieve eindstand nu bekend. Het definitieve bedrag bedraagt € 56.870,00! Een prachtig resultaat.

Overgestapt naar Windows 10 en wat nu? De cursus Windows 10 in Bibliotheek Wassenaar is bedoeld voor diegenen die overgestapt zijn van een eerder Windows operating system, zoals Windows 7 en 8 - maar ook Windows XP.
In de cursus leert u de verschillen en overeenkomsten van Windows 10 en de eerder genoemde systemen.

Het gemeentebestuur van Wassenaar maakt zich hard voor een zelfstandige gemeente in de regio en een kwalitatief goed bestuur. Dit is wat de Wassenaarders van hun gemeentebestuur mogen verwachten. Raads-, commissie- en collegeleden hebben in de afgelopen maanden een document opgesteld, waarin het gemeentebestuur aangeeft hoe zij de positie van Wassenaar in de regio ziet en welke maatregelen zij heeft genomen, neemt en zal nemen om ook naar de toekomst toe de zelfstandige positie van Wassenaar in de regio waar te maken.

Op zaterdag 10 november staan in onze regio voetbalwedstrijden op het programma om de districtsbeker.

Aan de Delflandlaan te Voorburg is sinds kort een nieuw gebouw voor basisschool De Dijsselbloem in gebruik waaraan een turnhal is gekoppeld. Vrijdag was de officiële opening met veel betrokkenen, vrijwilligers en omwonenden.

Van 26 september tot en met 3 oktober gingen 160.000 kinderen door heel Nederland langs deuren om zoveel mogelijk kinderpostzegels, pleisters, tulpenbollen, shoppertassen, theepakketten en kaarten te verkopen voor het goede doel: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. In totaal werd er met de Kinderpostzegelactie maar liefst 9.401.715 euro opgebracht.

De Zuid-Hollandse woningbouw kan worden versneld als gemeenten bij binnenstedelijke nieuwbouw niet standaard parkeerplekken toevoegen. Rond nieuwbouwplannen blijken namelijk zo’n 50.000 parkeerplekken bij kantoren en in garages leeg te staan. Dat biedt kansen voor extra ruimte en kostenbesparingen bij nieuwbouw.

Tot zaterdag 8 december is de bijzondere videoprojectie Old Masters, New Heroes dertien avonden lang gratis te zien op één van de bekendste gebouwen van Nederland, de Ridderzaal in Den Haag. Niet eerder stond een gebouw op Het Binnenhof zo letterlijk in de spotlights en komt jong en oud in aanraking met de geschiedenis van onze democratie.

De ‘Zet je schoen’ actie is er dit jaar ook in Leidschendam-Voorburg. In de Sinterklaasperiode kunnen kinderen bij Theater Ludens in Voorburg hun te kleine schoenen inruilen voor een kaartje voor een jeugdtheatervoorstelling. De schoenen gaan jaarlijks naar een goed doel. Dit jaar is dat goede doel de stichting ReShare van het Leger des Heils. Zij zorgen ervoor dat ze terecht komen bij kindjes die ze goed kunnen gebruiken.

Opnieuw dreigt een stuk van de groene Duivenvoordecorridor omgezet te worden in  een bouwlocatie. Dit keer gaat het om percelen aan de Leidschendamse kant van de Kniplaan, waar nu nog kassen staan. Donderdag 15 november komt het plan in de gemeenteraad van Voorschoten. Eerder al besloot Voorschoten om aan de andere kant van de Kniplaan ook een flinke bouwlocatie te maken.

Op donderdagavond werd de ijsbaan Ice Paradise op de vijver in Leidsenhage in Leidschendam feestelijk geopend. Eigenaar René Bogaart van BIG Horeca hield het openingswoord. Hij nodigde de voormalige wethouder Tilly Zwartepoorte en Jos Zuidwijk uit om naar het podium te komen.

De PvdA Leidschendam-Voorburg maakt zich zorgen over de bezuinigingstaakstelling van 325.000 euro in de meerjarenbegroting. Aan de bezuiniging ligt geen inhoudelijk plan ten grondslag. Daarom dient de PvdA een motie in om in 2019 op basis van een inhoudelijk plan te komen tot een onderbouwd voorstel voor de financiering van de bibliotheek in de komende jaren.

De Voorburgse Rugby-Club, in 2015 gestart en gericht op de jeugd van 5 tot 17 jaar, heeft sinds dit seizoen een eigen locatie op Sportpark De Star. De Gemeente Leidschendam-Voorburg zorgde dit jaar voor de aanleg van een rugbyveld naast de Pitch & Putt. Sinds eind oktober is dit veld bespeelbaar. Daarmee is er een eind gekomen aan het nomadenbestaan van de afgelopen jaren, waarbij men bij Catch, WRCH in Den Haag, Forum Sport en op trapveldjes trainden.

De vijf genomineerden voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur Zoetermeer voor dit jaar zijn bekend. Het vijftal die kans maken zijn Jas van Taal, Zohra Jongerius, The Young Ones, Anuschka en Maria Pedona en Circo di Strada. Het is vanaf vandaag aan het publiek om te bepalen wie de Publieksprijs Kunst & Cultuur gaat winnen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil meer mensen aan het werk krijgen. Het liefst een betaalde baan, bij een reguliere werkgever. Een baan geeft voldoening, ritme en brood op de plank! In het nieuwe re-integratie en participatiebeleid kiest de gemeente voor meer focus en persoonlijke aandacht en contact.

Het orgelseizoen van 2018-2019 is weer in volle gang. Op zaterdag 17 november om 20:00 uur komt organist Hayo Boerema spelen. De entree is € 8,00, incl drankje na afloop. U kunt dan napraten met de organist.
Het concert zal onder meer werken bevatten van Bach, Langlais en Vierne.

Niet naar school op je verjaardag omdat er geen geld is voor een traktatie of stoppen met voetbal omdat de contributie niet meer betaald kan worden. Het gebeurt ook in Leidschendam-Voorburg. Met nieuw minimabeleid wil het college inzetten op minder kinderen in armoede.

Oud 1e elftal speler van de Voorburgse voetbalclub Wilhelmus Thieu Beeren is zaterdag 2 november jl. overleden. Hij was een Wilhelmus man in hart en nieren.

In Zuid-Holland zijn op dit moment 14 regenbooggemeenten. Wat GroenLinks betreft volgen de overige 46 gemeenten zo snel mogelijk. Op die manier worden in Zuid-Holland alle inwoners ondersteund om zichzelf te zijn. Statenlid Anneloes van Hunnik (GroenLinks) gaat dit voorstellen tijdens de begrotingsbehandeling op 14 november.

Op 7 november werd het gloednieuwe blusvoertuig (tankautospuit) van Brandweer Haaglanden gepresenteerd. Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor de brandbestrijding en hulpverlening door Brandweer Haaglanden. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden ontving de sleutel van het nieuwe voertuig uit handen van Remco Niks van leveranciers DRV (Dutch Rescue Vehicles uit Hoogeveen). Na de feestelijke onthulling van de nieuwe tankautospuit kon de aanwezige brandweerploeg van de kazerne Laak het voertuig in gebruik nemen.

De Japanse Duizendknoop is een beruchte invasieve exoot met een enorme groeikracht. De kosten van bestrijding rijzen de pan uit als de plant niet met spoed wordt aangepakt. De Partij voor de Dieren opent daarom de aanval op de plant. De partij roept de gemeente Den Haag per motie op zich aan te sluiten bij het landelijke actieplan tegen Aziatische Duizendknopen. Private partijen ontwikkelen dat op dit moment in samenwerking met verschillende provincies en gemeenten.

De eerste rapportage van de werkgroep Human Capital van Zuid-Holland toont aan dat er nog veel gedaan kan worden om de arbeidsmarkt in de provincie beter te laten functioneren. De CDA-fractie in Provinciale Staten is blij dat de rapportage beschikbaar is en dringt aan op een snelle uitwerking van de actiepunten.

Leerlingen van basisschool De Baanbreker uit Den Haag hebben een Bliksemstage gelopen op de poli gynaecologie van Haaglanden Medisch Centrum (HMC).

Op zondag 10 februari 2019 vindt Gluren bij de Buren weer plaats in Zoetermeer. Alle wijken van Zoetermeer worden die dag weer in vervoering gebracht met optredens van lokale podiumkunstenaars in huiskamers van gastvrije bewoners. Huiskamers en artiesten kunnen zichzelf aanmelden tot 30 november via www.glurenbijdeburen.nl/zoetermeer.

Eind november is er een leuke theatervoorstelling voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar in de bibliotheek. Natuurlijk draait het helemaal om Sinterklaas en Piet. Piet valt in het water Wat heeft haaievinnensoep met Sinterklaas te maken? Sinterklaas is klaar voor vertrek naar Nederland. Maar dan verschijnt er opeens een haai waardoor Piet in het water valt.

Zaterdag 24 november is in de bibliotheek in Voorburg van 11.00 tot 12.30 uur een inloopochtend over leeskringen. Als u lid wilt worden van een leeskring of als u een leeskring wilt starten, dan is deze ochtend hét uitgelezen moment.

Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen dit jaar voor het eerst het initiatief nemen om van hun buurt een vrijwillige vuurwerkvrije zone te maken tijdens de jaarwisseling. Inwoners kunnen met elkaar afspraken maken om in (een deel van) een straat, een pleintje, speeltuin of een stuk groen geen vuurwerk af te steken.

Candid camera-achtige toestanden in de trams van HTM. Dinsdag 6 november werden galante reizigers die opstonden of plaatsmaakten voor medereizigers met rolstoel of rollator verrast met een fysieke pluim voor hun hulp en medewerking.

Liefhebbers en spelers van bord- en kaartspellen konden zondag 4 november hun hart ophalen. Rond de 150 bezoekers, van jong tot oud, bezochten de derde editie van Spellendag in CKC, georganiseerd door Spel en Meer en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

VV Haaglanden krijgt nieuwe volleyballen. Dat was hard nodig, want de club groeit als kool. Logisch natuurlijk met de geweldige resultaten van de Oranje-Dames en de Lange Mannen als voorbeeld.

Trijntje Oosterhuis en Anita Meijer zullen de grote publiekstrekkers zijn tijdens "A walk in the park 2019". Organisator Dave Fisser heeft deze namen alvast bekend gemaakt.
In mei volgende jaar vindt alweer de 5e editie van het festival in Park Vreugd en Rust in Voorburg plaats. Trijntje Oosterhuis zal samen met de band That's Cool optreden ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band.
De VVD heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de vernielingen dit weekend in Leidschendam en Voorburg. De liberalen willen van de burgemeester weten op welke manier de gemeente de schade gaat verhalen.