Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
De stichting scouting Sint Maarten Hildgard, beheerder van het scouting gebouw op Haesburg in Voorburg heeft een nieuwe huurder gevonden. Smallsteps kinderopvang, heeft een huurovereenkomst getekend met het oog op het realiseren van naschoolse opvang in het gebouw.

De Nationale Sportweek wordt in Leidschendam-Voorburg afgesloten met een nieuw event voor ouderen: de 'Seniorendag Sport & Cultuur'. Ouderen uit Leidschendam-Voorburg kunnen zondag 30 september creatieve workshops volgen en meedoen met sportieve activiteiten. Deelname is gratis.

In september is het bestemmingsplan voor Buitenvoorde in Leidschendam onherroepelijk geworden. Een belangrijke stap op weg naar de nieuwbouw van tien duurzame woningen in Buitenvoorde, onderdeel van Vlietvoorde. Als alles volgens planning verloopt kan Projectontwikkelaar Blauwhoed de bouw starten in het eerste kwartaal van 2019 en kunnen de kopers begin 2020 de sleutel in ontvangst nemen. 

Zaterdag 6 oktober aanstaande wordt Zoetermeer op een topfeest getrakteerd: Vijverpop 079! ...de leukste artiesten uit de regio op één podium. Deze behoorlijke dosis live entertainment zal plaatsvinden tussen 12:00 en 21:00 op het centrale plein van winkelcentrum Vijverhoek aan de Van Stolberglaan te Zoetermeer en zal 's avonds binnen bij café ‘Bij Ons’ doorgaan tot in de kleine uurtjes.

Op zaterdag 29 september van 15.00 tot 16.30 uur vindt in Kunstcentrum Brugman in Voorburg de vernissage plaats van de expositie ‘Beeldfantasieën II’ van de Kasias Photo Art Club uit Rijswijk. Met hun beeldfantasieën hopen de leden de bezoeker te verrassen en te inspireren.

Op p.c. basisschool de Driemaster in Voorburg wordt en werd deze week het 25-jarig bestaan gevierd. Voor de leerlingen zijn en waren er tal van activiteiten (zoals dans-, muziek- en judoworkshops). En er is een echt lustrumlied dat maandagochtend vol overtuiging met elkaar gezongen is. 

Vandaag werden bij Trias, Centrum voor de Kunsten zeven certificaten uitgereikt aan mensen uit het onderwijs in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg die de cursus tot Interne Cultuur Coördinator (ICC) succesvol hebben afgerond.

In het kader van maatschappelijk verantwoord verenigen heeft de vogelhoudersvereniging Leidschendam-Voorburg een pasta- en filmavond verzorgd voor bewoners van een aantal locaties van stichting Philadelphia (begeleid wonen). Op vrijdagavond 14 september konden de bewoners genieten van een uitgebreide pastamaaltijd met alles erop en eraan, bereid door één van de leden van de club.

Berend Potjer is benoemd tot kandidaat-lijsttrekker voor GroenLinks Zuid-Holland. Met Berend meent de kandidatencommissie een ervaren Statenlid te hebben geselecteerd die de breedte van het provinciale werkveld overziet en al bekendheid geniet in Zuid-Holland.

Het AD meldt dat de politie een verdachte heeft aangehouden voor een steekpartij op zondagnacht 16 september in Leidschendam. Het gaat om een 20-jarige man uit Den Haag, zo meldt de politie vandaag.

Omroep West meldt dat in Leidschendam dinsdag een winkelwagen van vijf hoog van een flat naar beneden is gegooid. Een groep spelende kinderen werd volgens de politie net niet geraakt, maar een geparkeerde scooter raakte wel zwaar beschadigd.

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet bieden de komende maanden weer workshops aan onder de noemer ‘Werk aan jezelf’. Sinds vorig jaar werken Indigo Preventie en de bibliotheek samen.

De fractie van GroenLinks Leidschendam-Voorburg wil dat er een huisartsenpost komt in het leegstaande gebouw van KJ44 te Leidschendam. Na het vertrek van de spoedeisende hulp en de huisartsenpost in Antoniushove is er geen goede voorziening op dat gebied in de buurt.

Professioneel geholpen worden bij het formuleren van plannen om jouw buurt nuttiger, mooier of gezelliger te maken. Op maandag 17 september maakten de inwoners van Wassenaar hier gebruik van tijdens het Verrijk je Buurt inspiratiecafé in het Deijlercentrum aan de Hofcampweg.

De RijnlandRoute is de nieuwe snelweg van de A44 naar de A4, aan de zuidkant van Leiden. De Provincie Zuid-Holland wil graag weten of de inrichting langs de snelweg een bijdrage kan leveren aan het bijennetwerk in de regio. Daarvoor heeft de Bijenhelpdesk een advies geschreven.

Omroep West meldt dat een Porsche uit 1968 maandagavond flink beschadigd raakte bij een ongeluk in Wassenaar. De auto botste op een andere auto op de kruising van de Zijdeweg en de N14.

Omroep West meldt dat een vijftienjarige fietser maandagmiddag omstreeks 16.45 uur in Wassenaar is beroofd. De jongen reed door de fietstunnel aan De Lus toen een persoon met een sjaal voor zijn gezicht gebonden op hem af kwam lopen en zijn portemonnee stal.

De leden van Feestkapel De Blaasbalgen uit Leidschendam reizen over drie weken af naar Marbella in Spanje om daar de wandelvierdaagse muzikaal te omlijsten. Zij doen dit inmiddels alweer voor de derde keer, maar dat maakt de voorpret niet minder groot. 

Na het verlies vorige week tegen het sterke Halsteren volgen voor voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam nu twee thuiswedstrijden. Door het verlies tegen Halsteren zal men bij de twee thuiswedstrijden echt resultaat moeten halen om er bij te blijven horen. Dat lijkt gemakkelijk tegen het puntloze IFC, maar koploper Baronie had toch flinke moeite met IFC en ontsnapte met een nipte 2-3 overwinning.

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en ADO Den Haag ondertekenden op zaterdag 15 september 2018 een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar.

Het is toch altijd weer even spannend als je een beproefd recept gaat herhalen. Dit gold ook voor de locatie uitzending bij Volle Maan van het sportprogramma van Midvliet FM, Sporttribune. Locatie uitzending Midvliet FM bij Volle maan leuk en ontspannen

Op zondag 23 september duurt Kakafonie drie uur; in dat extra uur is er (om 14:00 uur) een liveoptreden van de formatie Elphesis. Het optreden vindt plaats in de grote studio en is te zien op Midvliet tv en te horen op Midvliet FM. Wie dat wil, kan het optreden bijwonen, maar de ruimte is beperkt. Vol is vol.

Elphesis is een nieuwe Nederlandse band uit Den Haag die melodieuze rockmuziek maakt. Elphesis schrijft haar eigen songs. ‘All systems go’ en ‘Dancing in my heart’ zijn twee pakkende songs van hun nieuw uit te brengen cd. Deze songs kregen lovende kritieken uit binnen- en buitenland. De komende maanden wordt door Elphesis hard gewerkt aan de debuut-cd.

Op 12 oktober speelt Elphesis in de Cutting Room in New York. Zij hebben van Frank Carrilo een uitnodiging om daar een optreden te komen doen. Frank Carillo (14 juli 1950) is een Amerikaans gitarist en songwriter. Internationaal is hij bekend door zijn bijdragen aan onder meer Peter Frampton, Cheap Trick, Van Halen en Tom Petty & The Heartbreakers.De prestaties van Elphesis zijn niet onopgemerkt gebleven. De veelbelovende groep maakte al in februari 2017 hun radiodebuut bij Kees Baars in zijn radioshow ‘DownTown Café’ als debuut van de week. De luisteraars konden zo kennis maken met de band. De band speelde onder andere op Bevrijdingsfestival Zoetermeer en Strandwalfestival Rijswijk.

Elphesis bestaat uit ervaren muzikanten die met bekende bands hebben opgetreden als Polle Eduard, Tower of in voorprogramma’s hebben gespeeld van bekende acts als Golden Earring en Esther Hart. Inspiratiebronnen van Elphesis zijn onder meer Toto, Pink Floyd, Sting en The Beatles.

Op zondag 23 september verzorgt de band in het extra (derde) uur van Kakafonie een concert.
Het liveoptreden op Midvliet tv en Midvliet FM start na het nieuws van 14:00 uur.
Op zondag 23 september om 13:05 uur is de formatie Upstream te gast in Kakafonie bij Midvliet FM om de nieuwe single ‘Anyhow’ te laten horen. Upstream bestaat uit twee doorgewinterde muzikanten, te weten zangeres Chaja van der Heide en gitarist André van Solinge.  Sinds een kleine twee jaar schrijven en spelen ze voornamelijk eigen werk; een mix van blues, jazz en (country)pop.
 
Ze zijn breed georiënteerd, willen zich niet binden aan een specifieke stijl en proberen veel uit zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen. Toch is het niet hun bedoeling om geheel nieuwe muziekstijlen aan te boren, dit laten ze graag aan een jongere garde over.
Liever laten ze zich inspireren door muziek die de tand des tijds heeft doorstaan. Doordachte composities die goed in elkaar zitten maar ook toegankelijk zijn en blijven hangen zodat mensen die ze voor het eerst horen al snel de behoefte voelen mee te zingen.

Het uitgangspunt van Upstream is dat de liedjes in de basis sterk genoeg moeten zijn om akoestisch overeind te blijven met één of twee gitaren, verrijkt met andere instrumenten. De opnamen vinden vooralsnog plaats in eigen beheer en studio.Ze treden vooral op als duo met één of soms twee gitaren, wat percussie en twee prachtige stemmen. Door de manier waarop de songs zijn opgebouwd, blijven ze akoestisch met glans overeind staan al spelen ze tegenwoordig soms ook aangevuld met bas, een extra backing vocaal en zijn er inmiddels ook plannen voor een voltallige band om de nummers opnamegetrouw weer te geven.

Op zondag 23 september om 13:05 uur kun je nader kennismaken met Upstream en uiteraard hoor je muziek van dit bijzondere duo.
Op zondag 23 september om 12:30 uur komt Martino naar de studio van Midvliet om in het programma Kakafonie zijn nieuwe single ‘Mag ik wonen in je hart’ te laten horen. Martino Rinaldo Burger is opgegroeid in de wijk Bloemhof op Rotterdam Zuid.
Op 18-jarige leeftijd kreeg hij een baan in de gezondheidszorg als ziekenverzorger. Na omhoog geklommen te zijn als verpleegkundig afdelingshoofd vond Martino wel dat hij toe was om een carrièreswitch te maken en is hij gaan werken bij de luchtvaart als steward. Deze baan heeft hij nog steeds. In 2000 ontmoet hij de man van zijn leven, Joop. Met hem besluit hij een café te runnen. ‘Het is over’ was in 2000 zijn eerste single en de meest recente single is ‘Mag ik wonen in je hart’.

Op zondag 23 september om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Martino en uiteraard hoor je zijn muziek.
Voetbalvereniging SVC'08 uit Wassenaar houdt het kader van het 10-jarig jubileum van de club een grote loterij. De opbrengst daarvan gaat naar Stichting Kinderkanker (KiKA).

Tijdens de donderdag 13 september extra gehouden Algemene Ledenvergadering is René Korving benoemd tot penningmeester van de Leidschendamse voetbalvereniging Sport en Vriendschap (SEV).

Wethouder Nadine Stemerdink van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation hebben zaterdag 15 september aan de voet van de Oude Kerk in het Huygenskwartier in Voorburg een picknicktafel onthuld in de kleuren van de regenboog. Bedoeling is een signaal af te geven dat seksuele minderheden er gewoon bij horen.

Afgelopen zaterdag speelde het jeugdteam U14-1 van de Voorburgse basketbalclub CobraNova tegen het gelijknamige team van BV Hoofddorp.

Afgelopen weekend is de 15e Nationale Sportweek van start gegaan. Sport en Welzijn (SenW) lanceerde de sportieve week op feestelijke wijze tijdens de botenparade van de Vlietdagen. Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen nog t/m 30 september gratis sportlessen en -clinics volgen bij diverse sportverenigingen in de gemeente. 

De buurttuin naast het Deijlerhuis in Wassenaar heeft de Groene Pauw gewonnen, een aanmoedigingsprijs voor verenigingen of particulieren die zich inzetten voor het verfraaien van de publieke ruimte met parken en plantsoenen.

De Roze Borrel van de GBLV/Gemeentebelangen, D66 en GroenLinks werd zondag goed bezocht. De Roze Borrel vond tegelijkertijd plaats met de opening van de foto-expositie RAGAZZI in Foto Atelier BW5. Arnout van Kooij, voorzitter COC Haaglanden hield een toespraak waarin hij beklemtoonde dat jezelf kunnen zijn ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit belangrijk is.

Het aantal welpen is bij Scouting Damherten Leidschendam is het afgelopen jaar flink gestegen waardoor er vanaf dit seizoen een tweede welpengroep kan starten. De Damherten organiseren dit seizoen ook op de zaterdagmiddags een kinderactiviteit.

Afgelopen zaterdagmiddag opende wethouder Rouwendal de zorgvrijwilligersmarkt én website ‘Zorg voor elkaar LV’.

De gemeente Leidschendam-Voorburg is een van de traagste gemeenten in het beantwoorden van vragen per email binnen Nederland. Dat blijkt uit een inventarisatie van 'Wij Verdienen Beter' onder 380 Nederlandse gemeenten.

Tijdens de Vlietdagen werd het eerste exemplaar van het nieuwe Vlietboek aangeboden aan burgemeester Tigelaar. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de tuin van Huygens’ Hofwijck ontving hij het boek uit handen van Reinier van Gelooven, voorzitter van de Historische Vereniging Voorburg (HVV). Met 352 bladzijden en vele honderden illustraties is dit het ultieme boek over de Vliet.

Feestkapel De Blaasknarren uit Leidschendam zoekt versterking door nieuwe leden. De blaaskapel is opgericht in 2002 als onderdeel van Muziekvereniging Stompcity Music. Ze bestaat momenteel uit zo’n vijftien leden, maar wil het ledenaantal verder uitbreiden om vaker en makkelijker aan de weg te kunnen timmeren.

Met nog vier competitie wedstrijden te gaan, kon Blue Angels Wassenaar zich dit weekend verzekeren van handhaving in de eerste klasse. Door gelijk de eerste wedstrijd te winnen heeft het jonge Talent Team de vooraf gestelde doelstelling behaald. Het team startte deze competitie met een gemiddelde leeftijd van 15,2 jaar en maakte hiermee hun debut in de seniorencompetitie.

In verband met de derde en laatste dag van de Vlietdagen had de gemeente Leidschendam-Voorburg afgelopen zondagochtend een stadsontbijt georganiseerd.

Een groep van zo'n honderd jongeren heeft zaterdagavond de Vlietdagen aangegrepen om zich baldadig op te houden in het Voorburgse Huygenskwartier. Dat melden Regio15 en Hart van Nederland.

In een trapportaal van een flatcomplex aan de Ransuillaan in Leidschendam maakte een bewoner zondagmiddag een lelijke val. De verwondingen waren dusdanig dat het traumateam per helikopter werd ingevlogen. Na ter plaatse te zijn gestabiliseerd, is de onfortuinlijke man met spoed vervoerd naar HMC Bronovo.

De derde editie van de 'All American Evening' was gedurende een lange zaterdagavond in theater Warenar voor de muziekliefhebbers een feest van de herkenning. Het was een avond vol jazz zoals die populair werd in de jaren vijftig en met veel blues die deed denken aan de “witte blues” van de jaren zestig.

Op de Schans in Leidschendam werd zaterdagnacht rond de klok van half één een man uit Zoetermeer neergestoken.

Enkele weken geleden heeft de PvdA Wassenaar in een persbericht te kennen gegeven dat er beter gehandhaafd dient te worden inzake het fietsverbod in de Langstraat. De PvdA-fractie stelde hierover tegelijkertijd vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Na het verschijnen van het persbericht hebben veel inwoners hun ergernis over het gebrek aan handhaving aan de fractie van de PvdA geuit.

Ieder seizoen weer nieuwe talenten; de gemeente Leidschendam-Voorburg en omgeving barsten ervan. Vrijdag 14 september was het een waar feestje in Theater Ludens te Voorburg. Het Open Podium van Talentenloods vierde haar 5-jarig jubileum en dit werd feestelijk gestart met de groep tot 12 jaar.

Afgelopen vrijdagavond is de brandweer uitgerukt in verband met een brand op de Broekslootkade in Voorburg. Dat meldt de regionale nieuwssite District8.net.

Het Algemeen Bestuur van het CDA Zuid-Holland heeft de concept-kandidatenlijst voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. Deze lijst wordt nu voorgelegd aan de lokale afdelingen, waarna de leden in november de lijst definitief zullen vaststellen.

Lizette de Koning, schrijfster van kinderboeken geeft een Pelikaanlezing over het onderwerp: 'Een kinderboek schrijven, hoe gaat dat precies?' op donderdag 27 september van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Voorhof, naast de Oude Kerk, Herenstraat 77 in Voorburg.

De gemeenteraadsleden Philip van Veller (VVD) en Hans Peter Klazenga (GBLV/Gemeentebelangen) in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg hebben de handen ineen geslagen rond de veiligheid in de gemeente. Veiligheid is een onderwerp dat iedereen raakt. Iedereen zou daar ook een eigen verantwoordelijkheid in kunnen nemen. Daarom willen zij instanties en organisaties in Leidschendam-Voorburg om inbreng gaan vragen voor een Integraal Veiligheidsplan (IVP).

Op vrijdagmiddag 21 september gaat het CDA Zuid-Holland op werkbezoek in de Haagse regio. Er zullen tijdens dit werkbezoek meerdere lokale thema’s aan de orde komen, waaronder regionale betekenis van bedrijfsterreinen, het leefbaar houden van dorpskernen, mobiliteitsontwikkeling en woningbouwprogramma’s.

Op 12 september is alweer de derde, drukbezochte mobiliteitsavond van Ondernemend Wassenaar (OW) en Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV) in 1½ jaar gehouden.  Juist in een week waarin het verkeer op de N44/A44 weer eens vaststond als gevolg van problemen op de A4, werd één ding opnieuw heel duidelijk: er moet wat gebeuren op de N44/A44 corridor tussen Den Haag en Leiden.

Veel eigenaren van de toekomstige 38 woningen waren donderdag met hun kinderen naar de Dokter van Zeelandstraat in Leidschendam gekomen. Wethouder Van Eekelen verrichtte de feestelijke handeling voor het nieuwbouwproject Voorburgs Kwartier. Een grote betonnen plaat van 3000 kg werd op het fundament voor een schuur geplaatst.