Recente cijfers van Nevobo, de Nederlandse Volleybalbond, laten zien dat VOLEVO met de gehele jeugdafdeling (6 tot 18 jaar) de 6de grootste volleybalvereniging in Nederland is.

Daar is de vereniging ontzettend trots op!

Het blauw-mintgroene sporttenue van de jeugdspelers van VOLEVO was dan ook goed zichtbaar tijdens de geslaagde en bovenal sportieve volleybaldag afgelopen zaterdag
13 januari in Sporthal Forum Kwadraat. Volleybalvereniging VOLEVO organiseerde het 4e toernooi van het seizoen in samenwerking met de Nevobo.

Van verschillende verenigingen uit de regio Haaglanden speelden 59 volleybalteams mee aan het toernooi. VOLEVO deed met maar liefst 15 teams (in totaal 73 kinderen) mee. Met dat aantal teams is de volleybalvereniging van Leidschendam-Voorburg de grootste in deze regio als het gaat om jeugdspelers in de leeftijdscategorie van 6 tot 11 jaar.

In de ochtend speelden niveaus 2, 3 en een deel van niveau 4. En in de middag de overige teams van niveaus 4 en 5. De deelnemende kinderen speelden per niveau met aangepaste wedstrijdregels een beginnende vorm van volleybal, volgens het ‘Cool Moves Volley’-programma (CMV) van de Nederlandse volleybalbond. Serveren, passen, een set-up geven en hier en daar een duik naar de bal, alle basistechnieken zijn de revue gepasseerd. Er werden wedstrijden gewonnen, verloren of in een gelijkspel beëindigd. Maar boven alles was de sfeer in de sporthal gezellig en sportief.


Door: Lisette Remmerswaal
Bron: PR VOLEVO