In aanloop naar de Europese verkiezingen geeft Europarlementariër Anja Hazekamp op vrijdagavond 10 mei in de Voorhof in Voorburg een lezing over de visserij in Europa.

Daarnaast zal de oprichter van de Sea First Foundation, Dos Winkel, een inkijkje geven in de onderwaterwereld van vissen, schildpadden en koralen. De visserij, waarin volgens Anja Hazekamp “de vis de rekening betaalt,” is een belangrijk thema tijdens de Europese verkiezingen. Anja Hazekamp is de huidige Europarlementariër voor de Partij voor de Dieren en is opnieuw lijsttrekker tijdens de Europese verkiezingen op 6 juni a.s.

Anja Hazekamp en Dos Winkel nemen de bezoeker mee naar de onderwaterwereld van haaien, schildpadden, vissen en koralen. Dos Winkel is een gevierde onderwaterfotograaf, wetenschapper en oprichter van de Sea First Foundation. Hij zet zich hiermee al decennialang in om bewustzijn te creëren over onze zeeën en oceanen en hoe deze te beschermen zijn.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroepen van de Partij voor de Dieren van Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Anja en Dos praten de bezoekers bij over hoe erbarmelijk de zeeën en oceanen ervoor staan. Zij zullen antwoord geven op de vraag ‘wat burgers kunnen doen om dierenwelzijn in de onderwaterwereld hoog op de Europese politieke agenda te zetten.’ Daarnaast zullen film- en fotobeelden vertoond worden waarover nagepraat kan worden.

De deuren openen om 19.30. De bijeenkomst begint om 20.00 met de lezing van Anja Hazekamp waarna aansluitend een vragensessie plaatsvindt. Na de pauze start om 21.00 uur de presentatie van Dos Winkel waarna aansluitend ook een vragensessie plaatsvindt. Aan het eind van de avond kan er onder het genot van een drankje en vegan vishapjes nagepraat worden.

Het belooft een bijzondere avond te worden. De twee inspirerende sprekers zijn onvermoeibare beschermers van zeeën en oceanen en alles wat daarin leeft. Aanmelden voor deze avond kan door
een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  De standpunten van de Partij voor de Dieren zijn te vinden op: https://europa.partijvoordedieren.nl/standpunten.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Partij voor de Dieren.
Foto boven dit bericht: Anja Hazekamp.
Foto hieronder: Dos Winkel.

De vis wordt duur betaald Dos Winkelcopyright