Op woensdag 24 april presenteerden alle eindexamenkandidaten van het Sint-Maartenscollege in Voorburg hun werken op een kunstexpositie.

Het ging om studenten met een kunstvak, handvaardigheid, beeldende vorming of muziek. De kunstexpositie was in de aula van het Sint-Maartenscollege.
Als onderdeel van het eindexamen beeldend richtten de leerlingen de tentoonstelling zelf in. Zij hebben de afgelopen maanden gewerkt aan allerlei (digitale) tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en andere 3D-objecten van uiteenlopende materialen. Aan de hand van verschillende thema’s, zoals ‘kunst en leven’ en ‘in actie!’, hebben de leerlingen hun eigen beeldende uiting gemaakt.

De examenleerlingen muziek hebben met ondersteuning van de schoolband veel geoefend en presenteerden het resultaat van hun harde werk. Daarnaast leverde de brugklasband een muzikale bijdrage.
De prachtige expositie was een eervolle manier voor de eindexamenkandidaten om de kunstlessen op school af te sluiten. Hun geweldige werk verdiende aandacht en zo konden zij met trots terugkijken op hun creatieve ontwikkeling en de mooie eindresultaten.  Om 19.00 uur werd de avond officieel geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje konden geïnteresseerden een eerste blik werpen op al het moois en genieten van de muziek. 

Winnares van deze kunstexpositie voor het eindexamen van de ruim 100 kunststukken die de examenkandidaten gemaakt hebben is geworden Julia Samson met kunststuk 'Future Fish'. De prijzen werden uitgereikt door Barbara Koppe. Er waren ook veel ouders die kwamen kijken naar de tentoonstelling die de examenkandidaten gemaakt hadden. Er waren ook muziekgroepen van de schoolkinderen die voor de gezellige muziek zorgden 


Door: Peter van der Aar.
Foto's: Ap de Heus.
Foto boven dit bericht: winnares Julia Samson.

Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 2
Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 3
Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 4
Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 5
Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 6
Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 7
Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 8
Kunstexpositie  eindexamenkandidaten 9