De Poolse schilder Jacek Łydżba exposeert van 15 maart t/m 13 april in Foto Atelier BW5 in Voorburg met ’Stralende Vrouwen - Luminous Maidens'.

De tentoonstelling biedt een fascinerende kijk op vrouwelijke figuren: martelaren, heiligen en zaligen, mystici en engelen, gepresenteerd in een unieke, etherische vorm. Łydżba's werken, ondergedompeld in een diepte van kleuren en licht, beelden vrouwen uit op een manier waarbij de spirituele en nobele dimensie wordt benadrukt. Naast schilderijen van Stralende Vrouwen zijn er ook andere schilderijen en beelden te zien. 

Opening door Poolse ambassadeur
Dinsdag 12 maart opende de Poolse ambassadeur, mevrouw Margareta Kassangana, de expositie. De opening voor genodigden van de Poolse ambassade vond plaats in de Franse Kerk in het Huygenskwartier Voorburg, in aanwezigheid van een groot aantal ambassadeurs en overige leden van het corps diplomatique. De expositie is een van de activiteiten van de Poolse ambassade in het kader van Internationale Vrouwendag.
 
Na het welkomstwoord en de introductie door de Poolse ambassadeur die inging op het kleurrijke werk van Łydżba, was het woord aan loco-burgemeester Astrid van Eekelen. Zij benoemde de goede samenwerking met de Poolse ambassade tijdens het Huygens Festival en bedankte de ambassadeur voor haar keuze om de expositie in het Huygenskwartier Voorburg te organiseren. 

De expositie is van 15 maart t/m 13 april 2024 te bezoeken. Op vrijdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur en op zondag van 13.00 - 16.00 uur. Eerste Paasdag gesloten. Gratis toegang. Foto Atelier BW5 is gevestigd aan het Zwartepad 5 in Voorburg.

SAINT CAECILIA uitsnede Jacek Łydżba
Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Foto Atelier BW5 (foto Paul Kleineder)