Afgelopen zaterdag 13 januari was Rocket Guy als Elton John tribute zien als deelnemer op de zaterdagavond ‘tribute-avond’ op SBS6!

De muziekcompetitie The Tribute - Battle of the Bands keert namelijk terug voor een derde seizoen. Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome. Het was een spannende eerste ronde, waar Rocket Guy de avond opende en zich wist te plaatsen voor de volgende uitzending zaterdag 20 januari!

Het Voorburgse evenementenbureau Evenemento is vertegenwoordiger van Rocket Guy en het is dan ook niet verrassend dat deze band de 2024 tour start in Theater Ludens, zondag 28 januari om 15:00 uur. Een uitgelezen kans om van dichtbij kennis te maken met deze unieke Elton John Tribute, tickets zijn verkrijgbaar via de website www.theaterludens.nl.

In het nieuwe seizoen van The Tribute – Battle of the Bands spelen twaalf tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na. Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike.

Na de succesvolle Face-to-Face-tour in 2022 met Alexander Broussard en The Billy Joel Experience, komt “Rocket Guy” zelf vanaf 2023 naar de Nederlandse podia met Guy Harris als Sir Elton John.

Het flitsende concept is gebaseerd op de allergrootste hits van Sir Elton John, de onbetwiste Britse glamourkoning van de rockpiano, overtuigend neergezet door de geweldige band van Rocket Guy, bestaande uit Eddie Volkers (drums), Toni Sprokkelenburg (gitaar), Martin van Gulik (toetsen) en Raymond van Wersch (bas).

Als een succesvolle en ervaren pianist-zanger kroop Guy Harris in de rol van Elton John na jarenlang optreden bij Crazy Pianos, pianobars over de hele wereld en onlangs nog in een uitverkocht Ziggodome als toetsenist bij ‘The Billy Joel Experience‘ in ‘The Tribute - Battle of the Bands’ voor SBS6.

Al sinds zijn prille jeugd speelt Guy Harris piano op een hoog niveau. Guy heeft zijn muzikale opvoeding genoten bij St. George’s Chapel in Windsor Castle en de Royal Schools of Music. Met vocale studies onder David Lowe (King Singers, Cambridge) en David Aldred (English National Opera) leert Guy de fijne kneepjes van het vak.

Met een natuurlijke flamboyantie, heldere zang en gevoel voor humor brengt Guy de jonge Elton over het voetlicht. Met zijn aansprekende performance toont Guy een diepe waardering voor de pianistische energie die de pure rock and roll van Engeland’s grootste pianist aller tijden definieert.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht evenementemnbureau Evenemento.
Foto: Petra den Tenter.