Voorzitter Mark van Honert sprak op de nieuwjaarsreceptie de aanwezigen toe. 

"De eerste helft van ons 25-jarig jubileumseizoen is succesvol verlopen. Dat meten we traditiegetrouw aan de drie pijlers voetbal, vrijwilligers en financiën. Qua voetbal kunnen we concluderen dat de sportieve prestaties top zijn. Onze vlaggenschepen Forum Sport 1 en VR1 staan fier aan kop in respectievelijk de eerste en tweede klasse.

Een geweldige prestatie die een felicitatie en een groot compliment waard zijn voor de spelers/speelsters, de staf en alle vrijwilligers en betrokkenen. Ook onze jeugdteams doen het goed. Van de ca. 3.000 amateurvoetbalverenigingen die Nederland rijk is, staat Forum Sport op een 37e plaats in de top-500. Een jeugdopleiding dus om trots op te zijn. Ook hier past een groot compliment aan alle spelers, trainers, leiders, coördinatoren, HJO en assistent, vrijwilligers en andere betrokkenen.

Geen vereniging en goede sportieve prestaties zonder vrijwilligers zoals u ziet. Forum Sport mag zich gelukkig prijzen met zulke fantastische vrijwilligers. Zoals ik vorig jaar al zei, vrijwilligers die zich stuk voor stuk vanuit een positieve intentie inzetten voor de club. Dat is misschien niet altijd de manier waarop u het zelf zou doen maar ga ervanuit dat alles gebeurt met de beste wil, vanuit een positieve intentie. Laten we elkaar ook in de tweede seizoenshelft positief blijven benaderen. Het is mooi om te zien dat we ook diverse spelers/speelsters uit Forum Sport 1 en VR1 hebben die actief zijn als vrijwilliger. Dat toont voor mij de kracht van Forum Sport. Of je nu vrouw, man, meisje, jongen, A-categorie, B-categorie, jong, oud, of welke achtergrond dan ook hebt, bij Forum Sport doen we het met zijn allen. Iets om trots op te zijn.

Al onze vrijwilligers verdienen waardering voor het feit dat ze altijd opnieuw weer klaarstaan voor de vereniging. In dat kader doet het mij genoegen om te melden dat, tijdens de afgelopen ledenvergadering en op advies van de Commissie Eretekenen, Jan Hendriks en Frans Smits tot lid van verdienste zijn benoemd en Marcel L’Ami tot Forum Sport Legende.

Alle drie hebben zij een enorme staat van dienst en zetten zij zich al vele jaren in voor de vereniging. Marcel als assistent-trainer bij het eerste elftal, als trainer in de jeugd en trainer van het tweede elftal. Jan als voorzitter, bestuurslid, teamleider en vertrouwenspersoon. Frans als Forum Sport familieman, stadionspeaker, lid van de klusploeg en vrijwilliger op vele terreinen. Een hartelijke felicitatie met deze eervolle benoeming! Zij zullen tijdens de Forum Sport familiedag op 22 juni uitgebreid gehuldigd worden.

Voor wat betreft de derde pijler, financiën, zijn en blijven we een gezonde vereniging. We kunnen investeringen doen en kosten maken waar voldoende inkomsten tegenover staan. Ook over het afgelopen seizoen hebben we weer een positief resultaat laten zien. Een niet onbelangrijk gegeven in een wereld waar je geregeld leest over amateurverenigingen die financiële problemen hebben of omvallen. Om nog maar te zwijgen over verenigingen die moeite hebben met het vinden van vrijwilligers, in bestuurlijke malaise verkeren of waar mensen elkaar de tent uitvechten. Ik ben er trots op dat wij als Forum Sport al die uitdagingen succesvol het hoofd bieden en zullen blijven bieden met uw steun."


Door: Peter van der Aar
Tekst: Mark van Honert.
Foto's: Ap de Heus.

Forum Sport Nieuwjaarsreceptie 2
Forum Sport Nieuwjaarsreceptie 3