In 2019 is het initiatief EnergieCommon-LV gestart door een groep inwoners uit onze gemeente, die willen bijdragen aan een duurzame leefomgeving voor iedereen.

Eén van de initiatieven is de inzet van Energiecoaches. Dit zijn vrijwilligers die zijn opgeleid en gecertificeerd tot energiecoach. Zij kunnen andere inwoners helpen die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun woning, het besparen op energiekosten of het verhogen van het wooncomfort.

Stompwijk heeft nu vanuit EnergieCommon-LV maar liefst drie gecertificeerde energiecoaches beschikbaar: Ronald van Nierop, André Loomans en Ton van Geijlswijk.
In een persoonlijk gesprek thuis, kun je samen met de energiecoach verkennen welke mogelijkheden in jouw woonsituatie het meest interessant zijn. Bijvoorbeeld investeren in zonnepanelen of toch eerst isoleren? De energiecoaches zijn onafhankelijk van bedrijven of producten. Je kunt dus een eerlijk verhaal verwachten.

Een afspraak voor een kosteloos gesprek met een energiecoach kun je aanvragen op de website van EnergieCommon-LV: www.ec-lv.nl. 


Door: Peter van der Aar.
Bron: de Dorpsketting.