In de achtste etappe van de Africa Eco Race heeft het Van Velsen Rally Sport team een afstand van 390Km naar Amodjar (in het hart van Mauritanië) afgelegd.

De racetruck Bram heeft in deze etappe weer veel zandduinen gezien maar ze zijn daar goed doorheen gekomen. Ze kwamen even vast te zitten in enorm mul poederzand. Door de bandendruk te verlagen konden ze toch uit dit mulle zand komen zonder al te veel tijd te verliezen. Bij het stoppunt hadden ze een halve minuut achterstand op de nummer 1 in de race. Na het stoppunt hebben ze dit weten in te halen en als eerste over de finish weten te komen.

In de negende etappe ging de race door de mooiste woestijn van Mauritanië. De duinen waren volgens Michel van Velsen (monteur in de truck) fantastisch. Ze konden met gemak de duinen door totdat ze een duin met iets te hoge snelheid namen en de truck gelanceerd werd en op zijn kant terecht kwam. Aad, Marco en Michel zijn ongedeerd uit de truck gekomen, maar de voorruit, zijruit, de luiken en een veerpakket waren stuk. Een mede truck racer uit Tsjechië heeft de truck weer overeind geholpen. Ze hebben uiteindelijk drie kwartier verloren maar wel de finish weten te halen. En de avond en nacht is er veel te doen met het onderhoud van de truck.

Vrijdag gaat de race verder naar Akjoujt over 387.88 km.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Marcel Breeuwsma. 

Van Velsen in de Africa Eco Race 13
Van Velsen in de Africa Eco Race 14
Van Velsen in de Africa Eco Race 15
Van Velsen in de Africa Eco Race 16