Het gebouw van basisschool Maria Bernadette en de naastgelegen gymzaal aan de Van Ruysdaellaan zijn verouderd en aan vernieuwing toe.

De gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en de indeling is gedateerd. De gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Panta Rhei, Vlietkinderen en Tafeltennisvereniging VVV zijn daarom op 16 januari een intentieovereenkomst met elkaar aangegaan om een nieuw Kindcentrum, KC Ruysdael, te bouwen.

Wethouder Jeffrey Keus: “Een duurzaam en fris Kindcentrum waar kinderen in optimale omstandigheden kunnen leren, spelen en sporten, daar gaan we met z’n allen voor! Samen onderzoeken we wat daar allemaal voor nodig is. Daar betrekken we ook de omgeving bij. Een eerste goed bezochte informatiebijeenkomst heeft al plaatsgevonden.” Het nieuwe Kindcentrum moet straks plek bieden aan 280 leerlingen. Ook komt er in het gebouw een nieuw kinderdagverblijf van Vlietkinderen met 4 opvanggroepen. Wethouder Astrid van Eekelen: “Tafeltennisvereniging VVV is een levendige vereniging van inmiddels meer dan 75 jaar oud. Al langere tijd is de vereniging gevestigd in deze wijk en wordt zeer gewaardeerd door al haar leden. We onderzoeken daarom ook of zij als huurder op deze plek terug kan komen met een bredere wijkfunctie.”

Intentieverklaring
De partijen gaan het voorstel samen verder uitwerken en de haalbaarheid onderzoeken. Alle relevante aspecten zoals financiën, infrastructuur en mogelijke effecten op de lokale gemeenschap worden daarin meegenomen. Na een succesvolle uitwerking en positieve evaluatie wordt een Programma van Eisen en een Ruimtelijk Kader opgesteld. Daarna kan Panta Rhei als bouwheer aan de slag met het selecteren van een ontwerpteam.

Namens de gemeente werd de intentieovereenkomst ondertekend door wethouders Jeffrey Keus (onderwijshuisvesting) en Astrid van Eekelen (sport), namens Stichting Panta Rhei door bestuurder Mathieu Arnouts, namens Stichting Vlietkinderen door waarnemend bestuurder Jeroen Glen en namens Tafeltennisvereniging VVV door plaatsvervangend voorzitter Mark van ‘t Walderveen.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.
Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg.