Deelscooters worden steeds meer (tijdelijk) gebruikt om van de ene naar de andere plek te komen.

De scooters worden na gebruik op straat, in de openbare ruimte, geparkeerd. Té vaak worden deze scooters hinderlijk geparkeerd en belemmeren daardoor een vrije doorgang op onze stoepen en trottoirs. De VVD Leidschendam-Voorburg heeft er genoeg van dat deelscooters overal en nergens worden neergezet en vraagt om maatregelen.

VVD LV woordvoerder Rick de Klerk: ‘We zien een toename van het gebruik van deelscooters. Dat is op zichzelf geen probleem, alleen krijgen wij ook meerdere klachten over scooters die maar her en der geparkeerd worden en overal rondslingeren". Dit vraagt ook een verantwoordelijkheid van de gebruikers voor het parkeren van deze scooters. Inwoners en met name mensen die slecht ter been zijn en ouders met kinderen hebben hier veel hinder van. De VVD LV is daar niet blij mee en zoekt met de wethouder naar een oplossing.

De wethouder werkt momenteel met omliggende gemeenten aan regionaal beleid over het parkeren van deelscooters en dat is een goede stap. Dit kost tijd en wat de VVD LV betreft gaan we nu al met een pilot aan de slag met het markeren van plekken waar deelscooters neergezet moeten worden.
De VVD LV staat voor een leefbare gemeente en deze parkeeroverlast op onze stoepen hoort daar wat ons betreft niet bij! “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat bijvoorbeeld op een schoolroute mensen niet normaal kunnen oversteken“ aldus De Klerk.

Wat de VVD LV betreft gaat de pilot met de speciale parkeerplekken voor deelscooters nog dit jaar van start en krijgen we een update in 2025 zodat we weten hoe de vakken ervaren en gebruikt worden.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht VVD LV.
Foto boven dit bericht: Rick de Klerk op de Parkweg bij hinderlijk geparkeerde deelscooters, ook een route voor schoolgaande kinderen.
Foto hieronder: Rick de Klerk bij een deelscooter die hinderlijk geparkeerd staat op de kruising Oosteinde en de Dokter Beguinlaan.

Deelscooters VVD 2