In totaal 15 nieuwkomers zijn ‘geslaagd’ voor de Startklas inburgering.

Vrijdag 1 maart rondden zij, in het bijzijn van wethouders Marcel Belt (Leidschendam-Voorburg) en Ritske Bloemendaal (Wassenaar), hun introductieprogramma voor inburgering af. Nu kunnen zij goed voorbereid aan hun inburgering in de gemeente beginnen.

Wethouder inburgering Marcel Belt van Leidschendam-Voorburg: “De Startklas Inburgering is een primeur voor onze gemeenten. Hiermee helpen we nieuwkomers aan een vliegende start in onze gemeente. Ik ben blij om het enthousiasme bij de deelnemers te zien en wens hen allemaal veel succes met hun inburgering.”

Welk traject past het beste
De Startklas Inburgering bereidt nieuwkomers in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar voor op hun inburgeringstraject. Daarnaast helpt het programma de gemeente om hen beter te leren kennen. Zo kan beter worden bepaald welk inburgeringstraject het beste bij iemand past.

Samenwerking met organisaties
De deelnemers kregen taalles van Foxtaal en Echt Nederlands en maakten kennis met belangrijke plekken en organisaties in de gemeente. Daarnaast deden zij activiteiten, zoals een training over geldzaken. De gemeenten werken hiervoor nauw samen met maatschappelijke organisaties als Vluchtelingenwerk en het Werkgeversservicepunt van de gemeente.


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.
Foto: wethouder Marcel Belt met de eerste geslaagden van de Startklas