De gemeente Leidschendam-Voorburg wil graag weten wat inwoners nodig hebben om hun afval beter te kunnen scheiden. 

Heeft u ideeën die daarbij kunnen helpen? En wat zou de gemeente kunnen doen? Vul dan uiterlijk 13 maart de vragenlijst van de gemeente Leidschendam-Voorburg in.

Bent u bijvoorbeeld bereid om meer afvalstoffenheffing te betalen als u hierdoor minder afval hoeft te scheiden of minder ver naar een ondergrondse container hoeft te lopen, of als uw GFTe dan vaker wordt opgehaald? Dat wil de gemeente Leidschendam-Voorburg graag van u horen. Meedenken over het nieuwe afvalbeleid kan via een vragenlijst. 

Uitkomst bewonersavonden
In oktober en november heeft de gemeente 5 bewonersavonden over afval georganiseerd. Deze avonden zijn door ongeveer 200 inwoners bezocht. Tijdens de bewonersavonden en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. heeft de gemeente veel vragen en suggesties ontvangen van inwoners. Een deel van de suggesties en vragen zijn beantwoord via www.lv.nl/afvalscheiden

Nieuwe vragenlijst
Een ander deel van de suggesties wil de gemeente voorleggen aan meer inwoners om te kijken of deze ideeën door meer mensen worden gedeeld. Dat geeft de gemeente een nog beter beeld van wat er speelt en welke veranderingen aan het afvalbeleid gewenst zijn.

Daarom legt men deze suggesties aan inwoners voor via een vragenlijst. De vragenlijst staat op www.lv.nl/vragenlijstafval.

Invullen kan tot en met 13 maart. 


Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV
Foto: Avalex