Op maandagavond 26 februari werden de sportprijzen 2023 uitgereikt. Deze feestelijke avond werd live uitgezonden door Midvliet TV.

Sporters die het verschil maakten in de sport op individuele basis, met een team of als club kwamen in aanmerking voor de prijs. Een deskundige jury koos uit alle aanmeldingen de genomineerden. Eerst werden kandidaten aangedragen. Vervolgens kon het publiek tot 4 februari stemmen op de genomineerden.

Onder luid gejuich en applaus vond op maandagavond 26 februari de feestelijke uitreiking plaats van de Sportprijs 2023. In sportbar O’Learys in Westfield Mall of the Netherlands kwamen de genomineerde sporters uit de zes verschillende categorieën samen met familie en bekenden voor de spannende ontknoping.

Wethouder sport Astrid van Eekelen: ”Wat is de uitreiking van de Sportprijs ieder jaar weer een feestje! Leuk om te zien hoeveel verschillende sporten dit jaar weer vertegenwoordigd zijn. Of je nu jong of oud bent, individuele sporter of juist een teamsporter bent, op topniveau of juist recreatief sport, met of zonder beperking, voor iedereen is er wat wils! Ik wil alle genomineerden en de winnaars van harte feliciteren met hun sportieve prestaties. Jullie zijn een inspiratie voor anderen!”

Sporter van het jaar: Nabil Haryouli
Sporter van het jaar is Nabil Haryouli. Op het gebied van vechtsport heeft hij al vele successen geboekt. Hij werd onder andere meerdere keren Nederlands kampioen boksen en op het gebied van MMA (een combinatie van verschillende vechtsporten) is hij nog ongeslagen.

Sporttalent van het jaar: Esmée Veerman
Sporttalent van het jaar is de 14-jarige Esmée Veerman. Zij voetbalt bij Forum Sport en sinds 3 jaar ook bij ADO Den Haag Vrouwen Futures MO15. Daarnaast is zij onderdeel van de landelijke MO15 (Meiden Onder 15) en hoopt dit jaar haar eerste interland te spelen.

55+ Sporter van het jaar: Riet van der Heiden
De prijs voor 55+ Sporter ging dit jaar naar de 87-jarige Riet van der Heiden. Sinds 1993 staat Riet al op de tennisbaan. Voornamelijk voor de sociale contacten, afleiding en gezelligheid. Haar motto is vooruitkijken, niet achterom: kijken naar wat ze nog wel kan! Dit heeft haar altijd op de been gehouden.

Inclusieve Sporter van het jaar: Art Post
Art Post is Inclusieve Sporter van het jaar. Hij hockeyt bij het LG-team van Cartouche in Leidschendam en is 1 van de 4 kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind.

Sportteam van het jaar: VOLEVO Dames 1
De prijs voor Sportteam van het jaar ging naar het eerste damesteam van VOLEVO (Volleybal Leidschendam Voorburg). Afgelopen seizoen zijn de volleybaldames gepromoveerd naar de landelijke 2e Divisie. Als kers op de taart wist het team ook nog de regionale Bekercompetitie op hun naam te schrijven.

Sportclub van het jaar: Voorburgse Rugby Club
De Voorburgse Rugby Club ontving de award voor ‘Sportclub van het jaar’.
In september 2023 verhuisde VRC naar een permanente locatie aan de Groene Zoom in Voorburg, waar een prachtig kustgrasveld is aangelegd. Er wordt hard gewerkt om spelers en ouders warm te ontvangen, activiteiten te organiseren en het nieuwe clubhuis door te ontwikkelen.

Vanaf nu is het mogelijk om sportheld(en) aan te dragen voor 2024 via www.lv.nl/sportprijs.  


Door: Peter van der Aar.
Tekst: gemeente Leidschendam-Voorburg.
Foto's: Marcel Breeuwsma.
Foto boven dit bericht: alle winnaars.
Video: Marcel Breeuwsma, Eric Bouwman, Alexander Wagener, Joop Pol, Mariska de Bok, Wuchi Linssen-Permata, Carry Wortel, Gerard van der Mey en Robert de Bok.




Sportprijs 55 Sporter 2023
                                                    55+ sporter

Sportprijs Inclusieve sporter 2023
                                                       Inclusieve sporter

Sportprijs Sportclub 2023

                                                        Sportclub

Sportprijs Sporter 2023
                                                       Sporter

Sporttalent 2023
                                                        Sporttalent

Sportteam 2023
                                                         Sportteam