De jaarlijkse Berentocht van Scouting Hubertus-Brandaan uit Voorburg was ook dit jaar weer een succes. 

De Berentocht is hét jaarlijkse evenement van Scouting Hubertus Brandaan waarbij alle leden van de scoutingvereniging (m.u.v. de Bevers) op een tot het laatste moment geheim gehouden plaats in in Nederland een nachtelijke wandeltocht afleggen. Dit gebeurt met op de speltakken afgestemde afstanden, waarbij de Welpen en Waterscouts de Berentocht met  hun eigen stafleden lopen. Gezien de veelal winterse weersomstandigheden is dit traditioneel een echte ontbering.

Het prachtige gebied van de Utrechtse Heuvelrug was het decor voor deze jaarlijkse tocht.

Twee weekenden
Welpen, Waterscouts, Wilde Vaart, Woeste Vaart en HB plus (staf-, bestuurs- en oud-leden van 18 jaar en ouder) gingen in twee weekenden op pad. Dit jaar voor het eerst in twee weekenden. Dit was nodig omdat de groep zo groot was, dat één accommodatie moeilijk was te vinden. 

De Middagwelpen zetten vast het thema van het jubileumjaar in met de Minionpakken. In de avond werd nog film gekeken en de Welpen deden een spannend avondspel. Het materiaalteam en enkele staf- en bestuursleden verzorgen de facilitaire kant van de tocht. Het was een prachtige tocht met hier en daar wat obstakels van halve rivieren over de paden. Dat maakt de tocht echter extra avontuurlijk.


Scouting Hubertus Brandaan

Door: Karin van der Spek
Bron en foto's: Scouting Hubertus Brandaan