Het CDA heeft zich in de commissievergadering van 18 december duidelijk uitgesproken over de problemen in het leerlingenvervoer in Leidschendam-Voorburg.

Deze zijn onacceptabel en er moet (snel) verbetering komen. Het college heeft diezelfde week de Raad geïnformeerd over nieuwe afspraken met de vervoerder. “Het CDA is blij dat deze afspraken er zijn maar voor ons geldt: niet de woorden tellen, maar vooral de daden. De komende weken zal blijken of we een wezenlijke verbetering zien,” aldus CDA-commissielid Jorrit Koster.

De afspraken van het college en leerlingenvervoerder Noot bevatten onder andere het opleggen van een boete aan Noot wegens slechte dienstverlening, het weggeven van 10% van de ritten van Noot naar een andere vervoerder, wekelijkse rapportages over de voortgang en beloftes rondom verbeterde communicatie met de ouders en jongeren die van het leerlingenvervoer afhankelijk zijn. “Deze afspraken zijn voor het CDA belangrijke eerste stappen en het is goed dat de wethouder deze heeft afgedwongen. Wij hopen dan ook van harte dat ouders en jongeren en de gemeente snel zien dat er verbetering is. Maar laat ook duidelijk zijn, voor het CDA geldt: is er geen spoedige verbetering, dan volgen snel extra maatregelen. De gemeente moet zich verplicht voelen dit probleem voor deze gezinnen op te lossen,” aldus Koster.

Het college heeft zich in haar brief aan de gemeenteraad extra gecommitteerd tot het opzetten van structureel overleg met de ouders. Het CDA is blij dat haar voorstel voor een ouderpanel hiermee tot uitvoering komt. “De verhalen van ouders die te kampen hebben met leerlingenvervoer dat te laat komt of niet goed communiceert zijn hemelschrijnend. Het creëert onnodige stress bij ouders en kinderen. Het is belangrijk dat de gemeente in constant contact met hen is, zodat hun ervaring centraal komt te staan,” stelt Koster.

Het CDA zal de komende tijd blijven monitoren of we wezenlijke verbeteringen bij het leerlingenvervoer zien. De partij vraagt het College om de raad daartoe ook zelf te blijven informeren. Ook roept het CDA ouders op om vooral contact op te nemen als zij geen verbetering zien. “Als deze afspraken niet voldoende blijken te zijn dan moeten we met elkaar om tafel om vervolgstappen te bespreken. Wij moeten alles wat mogelijk is inzetten om ouders en vooral hun kinderen (soms letterlijk) niet in de kou te laten staan”, concludeert Koster.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht CDA LV.
Foto: Jorit Koster bij het 's Gravendreef College / MBO Rijnland.