Lijkt het u leuk om over uw leven te vertellen? Wilt u daarvan een mooi boek voor uzelf, uw familie en/of vrienden? Dat kan!

Getrainde vrijwilligers uit Voorburg-Leidschendam zetten uw verhaal graag op papier. Zij volgden hiervoor een training ‘Levensverhalen schrijven’ bij de Stichting Haagse Levensboeken.

Achter ieder mens schuilt een verhaal en elk leven heeft betekenis. Iedereen kan daarom verteller zijn. Een goed geheugen is niet nodig. De schrijver helpt u uw herinneringen op te halen, als u het maar leuk vindt om te praten. Voor een verteller blijkt niet alleen het boek als eindresultaat vaak waardevol, ook de gesprekken zijn dat.

Het schrijven en het vormgeven van uw levensverhaal zijn gratis. De kosten voor het drukken van een boek betaalt u zelf. Maar met de huidige technieken vallen de kosten doorgaans mee. Overigens kunt u ook kiezen voor een gekopieerde versie. U bepaalt wat erin komt en hoe het eruit gaat zien.

De afgelopen jaren zijn er in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Den Haag al ruim vierhonderd levensboeken gemaakt. De ervaringen van de vertellers zijn positief vanwege hun terugblik op het leven met als resultaat een waardevol boek vol herinneringen.

Verteller of schrijver worden?
Wilt u graag een levensboek? Bel de ambassadeur voor Leidschendam-Voorburg, Margreet Vossen, 0622234557 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Leidschendam-Voorburg Schrijverskring is onderdeel van de non-profit organisatie Stichting Haagse Levensboeken.

Als u liever schrijver wilt worden, kijk dan op de website . Op dinsdag 13 en 20 februari 2024 is er weer een basiscursus ‘Levensverhalen schrijven’ in Den Haag. Er zijn nog 2 plaatsen vrij! Kosten 20 euro inclusief materiaal.


Ervaringen
Herman, verteller, 84 jaar:
Iemand zei tegen mij: ‘Je zou er een boek over kunnen schrijven’. In het begin dacht ik: ach wat heb ik nou te melden? Maar het is een mooi en interessant boek geworden waar ik erg trots op ben. Het was een zeer bijzondere ervaring om zo vrij uit over je leven te kunnen praten. Ik keek uit naar de gesprekken met schrijver Tineke. Gesprekken die zowel mooie als verdrietige en minder mooie momenten ophaalden: vele herinneringen en gebeurtenissen die prachtig in een boek geordend zijn.

Tineke, schrijfster, 67 jaar:
Sinds 2015 ben ik actief als schrijver. Recent heb ik mijn zesde boek afgerond, met Herman en zijn levensverhaal. Altijd al was ik geïnteresseerd in de levensloop van mensen: in wat de ander beleeft en raakt, én ik houd van schrijven. Een levensboek schrijven is een intensief, positief proces. Een goede klik tussen verteller en schrijver is erg belangrijk: met Herman was die er!