Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage e.o. is op zoek naar dertig nieuwe vrijwilligers voor op de ambulance en in de meldkamer.

Dit is nodig om de drukke zomermaanden aan te kunnen. 

Huib den Heijer, vrijwilligerscoördinator, vertelt: "In totaal hebben we op dit moment bijna tweehonderd vrijwilligers. We hebben ieder jaar minder nieuwe mensen nodig. Twee jaar geleden hadden we vijftig nieuwe vrijwilligers nodig, vorig jaar veertig en dit jaar zouden we de zomerdrukte aan moeten kunnen met dertig nieuwe vrijwilligers. Er blijven dus steeds meer mensen voor langere tijd aan ons verbonden. Dat is heel fijn."

Dierenambulance Den Haag biedt zeven dagen per week, 24 uur per dag, hulp aan dieren in nood. Huib: "In de drukke zomermaanden hebben we dagelijks veel meer vrijwilligers nodig dan in de rustige wintermaanden. Zowel in de meldkamer als op de ambulance. We hopen op korte termijn nieuwe vrijwilligers te verwelkomen, want dit is een goed moment om hen in te werken. Ook start onze interne opleiding volgende maand. Heb je altijd al dieren willen helpen? Grijp je kans! Je hebt geen specifieke opleiding nodig. Je leert alles wat je moet weten bij ons intern."

In de functie van ambulancechauffeur sta je vooraan bij het uitvoeren van de missie van de dierenambulance: het helpen van dieren in nood. Voor deze functie is stressbestendigheid van belang. Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Als centralist is het belangrijk dat je handig bent achter de computer en dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar, wordt er namelijk nogal wat van je verwacht.

Wil jij je inzetten voor de dieren? Ga naar https://dierenambulancedenhaag.nl/vacatures/.


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Dierenambulance Den Haag 
Video: Petra Oliehoek-van Es en Marcel Breeuwsma.