Volgende week start het jongerenteam Midvliet Next met een speciaal programma over de verkiezingen, Midvliet Next Kieslokaal. We spraken erover met programmamaker Jessica Rijsdijk.
In aanloop naar de verkiezingen regelmatig aandacht voor de lokale politiek. Deze week aandacht voor een partij, die vroeger erg actief was in de gemeenteraad, maar nu weer echt wil terugkeren.
Elodie Springer volgt de opleiding redactiemedewerker bij het Grafisch Lyceum en volgt haar stage bij Midvliet.
Veel ondernemers hebben het zwaar tijdens deze pandemie. Niet-essentiële winkels zijn een lange tijd dicht geweest waardoor veel ondernemers geen inkomsten hadden.
Burgemeesters in de regio Haaglanden zijn bezorgd over de impact van de vele coronamaatregelen. Zij stuurden een brandbrief aan premier Mark Rutte en de andere bewindslieden in het kabinet.
Het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg bood vorige week excuses aan over het geheime onderzoek naar islamitische organisaties.
Door de lockdown zijn er veel minder ontmoetingen in het studenten- en het uitgaansleven. Heeft een relatiebureau het hierdoor nu veel drukker? We vroegen het aan Edina van Breemen van Relatiebasis.
De Vliet Awards komen er weer aan. Je kunt hiervoor zelf kandidaten uit de sportwereld of het vrijwilligerswerk aandragen. De Vliet Awards wordt georganiseerd door LV voor Elkaar en Sport & Welzijn
Zondag 9 januari is de nieuwe dienstregeling van vervoersmaatschappij HTM van kracht gegaan. We namen de belangrijkste wijzigingen door met Marijke Poppelier, woordvoerder van de HTM.
Een aantal fractieleden van GBLV heeft het vertrouwen in het partijbestuur opgezegd. Inmiddels is het oude bestuur opgestapt en is er een heel nieuw bestuur.
Er is veel gebeurd binnen de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen. Zo heeft Marien van Wijk heeft de fractie verlaten om met zijn eenmansfractie Leidschendam-Voorburg Stompwijk Lokaal verder te gaan.
Midvliet is tijdens de hele kerst volop actief op de radio. We namen de feestelijke kersprogrammering door met teamleider radio Gerard van der Meij.
Het is voor velen een grote traditie met Kerstmis : het bezoeken van de nachtmis. Maar ook dit jaar zit er door de coronalockdown helaas niet in.
Er is veel aandacht voor de toekomst van de wijken in Leidschendam-Noord. Het programma Sterk voor Noord moet deze wijken een echte boost gaan geven.
Onlangs viel het besluit om een groep karakteristieke sociale huurwoningen in het Oranjekwartier te slopen en te vervangen door nieuwbouw.