De Omgevallen Platenkast, programma informatie
De Omgevallen Platenkast is een muziekprogramma bij Midvliet FM dat sinds 3 mei 2009 te beluisteren is op zondagavond.
De samenstelling en presentatie zijn in handen van Max Nierstrasz. 
 
In de Omgevallen Platenkast staat niet de presentator, maar de muziek centraal. Geen grappen dus, maar informatie over de muziek, de uitvoerende artiesten of interessante feiten over bijvoorbeeld een album(track).  
 
Het accent ligt op muziek die op de hedendaagse radio geen of heel weinig speelminuten gegund wordt: Songs met een verhaal gemaakt door, voor het grote publiek, vrijwel onbekend gebleven artiesten.
 
Maar ik besteed ook aandacht aan interessante albumtracks van bekende artiesten, waarvan op de radio alleen de populaire nummers (hits) worden gedraaid. In de Omgevallen Platenkast laat ik je kennismaken met een ander mooi nummer van dat album. En zo af en toe hoor je een bekend nummer of een gouwe ouwe. 
 
De Omgevallen Platenkast gaat op zoek naar de juweeltjes die het beluisteren meer dan waard zijn. De muziek komt uit mijn persoonlijke platencollectie. Ik draai zowel muziek die is verschenen op cd als op lp.  
 
Iedere derde zondag van de maand is er een thema-uitzending. Meer informatie over de behandelde thema's vind je terug bij:
De Omgevallen Platenkast nieuws. 

De Omgevallen Platenkast wordt iedere zondagavond uitgezonden van 21.00 tot 22.00 uur. Op donderdag wordt het programma van de zondag ervoor van 22.00 tot 23.00 uur herhaald.
 
Misschien ben je op zoek naar een bepaald nummer of weet je niet precies wie de uitvoerende(n) is (zijn). Stuur dan een emailtje naar onderstaand adres. Wie weet kan ik jou dan verder op weg helpen, of hoor je de gevraagde muziek in één van de komende uitzendingen. Let wel: De Omgevallen Platenkast is geen verzoekplatenprogramma en ik reageer alleen op serieuze reacties en/of vragen.  
 
Eventuele reacties en/of vragen kan je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
Heb je vragen over de gedraaide muziek, kijk dan eerst even bij 'Playlisten'. De lijst wordt na iedere uitzending zo snel mogelijk bijgewerkt. In principe is de lijst uiterlijk op maandagavond aangevuld met de gedraaide muziek van de dag ervoor.  
 
In de rubriek Midvliet On Demand Radio (Uitzending gemist) op de homepage van Midvliet, is een groot aantal afleveringen van de Omgevallen Platenkast terug te vinden die je (opnieuw) kunt beluisteren.

Ik wens jou veel luisterplezier toe. 

Max Nierstrasz.