Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam bestaat dit jaar 20 jaar. In de studio waren de koorleden Wil de Konink, Jan Verhaar, voorzitter Marcel Mulder en accordeonist Guus Jautze te gast.

Het Voorburgs Opera Koor bestaat dit jaar 65 jaar. Zij viert dit met een jubileumconcert op vrijdag 30 juni in de Oude Kerk in de Herenstraat in Voorburg.

De 12- jarige Sara Penailillo de Vries uit Leidschendam schreef het boekje Naturalie, het bijzondere meisje in het feeënbos.
In het Huygenskwartier in Voorburg wordt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni 2023 voor de tweede keer het festival A Walk Downtown gehouden.
Het a capella koor Cantiamo uit Leidschendam werd in 1990 opgericht als koor Good News. Het koor bestaat inmiddels 33 jaar, maar zij kon haar 30- jarig jubileum vanwege corona nog niet vieren.
Op zaterdag 20 mei 2023 wordt in het Cultureel Centrum van Voorschoten het PJPJ Fest gehouden. Dave Hardy is in de studio te gast. Hij is secretaris en penningmeester van PJPJ.
Cabaretier Nathalie Baartman speelt op zaterdag 13 mei 2023 voor de laatste keer de voorstelling SNAK. Het is haar achtste avondvullende programma en te zien in theater Ludens in Voorburg.
De Voorburgse beeldend kunstenaar Rik van Iperen publiceerde in 2011 het boek Muziek in Beeld. Hierin staan 40 afbeeldingen van schilderijen die hij van songteksten heeft gemaakt. Het boek is op dit moment te koop in Museum Swaensteyn in Voorburg, waar van hem tot en met 7 mei 2023 een overzichtstentoonstelling te zien is. Aan Max Nierstrasz vertelt hij over de achtergronden van dit boek. Het gaat om songteksten van onder meer The Moody Blues, The Beatles en Gerry Rafferty. 
Op zaterdag 22 en zondag 23 april wordt in ons land Record Store Day gehouden. Margot van den Berg van Boekhandel Paagman in The Mall of the Netherlands vertelt aan Max Nierstrasz wat hier komend weekend voor activiteiten georganiseerd worden. 
Op zaterdag 15 april 2023 werd in Leidschendam-Voorburg de Historische Erfgoeddag 2023 gehouden. Aan Max Nierstrasz vertelt Idsard Bosman wat er bijvoorbeeld te doen was.
In Arc Avenue, een nieuwe locatie op de Maanweg in de Binckhorst in Den Haag, wordt op zaterdag 15 april 2023 de eerste editie van Moonroad Dance Classics gehouden.
In Brugman Art Collective in Voorburg is tot en met 25 april de expositie No Joke te zien. Maria Harp en Hugo Jungschläger vertellen aan Max Nierstrasz over de schilderijen die zij hier exposeren.
In Theater Ludens in Voorburg is vrijdag 7 april de voorstelling Mrs. Einstein voor Dummies te zien. Saskia van Zutphen van Mrs. Einstein vertelt aan Max Nierstrasz over deze muzikale theaterproductie.
Het Leidschendamse Popkoor Rebound geeft op donderdag 6 april 2023 op het bedrijventerrein Overgoo een optreden voor de Oekraïners in Leidschendam.
Componiste en pianiste Mariëtte Hehakaya gaf vrijdag 24 maart samen met percussionist Nippy Noya een benefietconcert in HMC Antoniushove in Leidschendam.