Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Max van der Waals uit Wassenaar maakt dit jaar onderdeel uit van het succesvolle zonneraceteam van de TU Delft: het Vattenfall Solar Team.

Staatsbosbeheer start vanaf maandag 21 januari met werkzaamheden in het Ganzenhoekbos in Wassenaar. Het bos wordt uitgedund om brandgevaar temperen en soortenrijkheid te bevorderen.

Op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 11.30 is de in Wassenaar zeer populaire inschrijving voor Spelenderwijs en de Poldercross! Spelenderwijs is maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 augustus 2019. Zoals altijd in de laatste week van de zomervakantie. De Poldercross is vrijdagavond 5 juli.

Op 30 januari is er een informatiebijeenkomst over leeskringen via de Bibliotheek in De Week van de Leesclub in Bibliotheek Wassenaar. Leest u graag en vindt u het interessant om over boeken te praten? Heeft u weleens gedacht aan het lezen in een Leeskring (Leesclub)?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er tal van leuke activiteiten in de bibliotheek! Zo kun je op woensdag 23 januari om 15.30 uur in Bibliotheek Wassenaar komen luisteren naar Hylkia de Jong, zij leest voor uit haar eigen boek ' Maan moet ook een Kus' (gratis toegang).

Tijdens de restauratiewerkzaamheden bij De Paauw in Wassenaar is ontdekt dat het met de bouwhistorie anders zit dan altijd is aangenomen. Nu blijkt dat de zijvleugels en de balzaal, de huidige raadzaal, in één keer zijn gebouwd. Met het verwijderen van de pleisterlaag is zichtbaar geworden dat het metselwerk van beide bouwdelen identiek is en doorloopt. Dat is de invloed van de Pruisische hofarchitect Wentzel, die was aangesteld door Prins Frederik.

Dinsdag 22 januari bent u van harte welkom in Bibliotheek Wassenaar voor de open dag van het Leercentrum. De vrijwilligers staan voor u klaar tussen 10:00 en 16:00 uur om uitleg te geven over de komende cursussen. U kunt kennismaken met de docenten en zich aanmelden voor de komende cursussen.