Op donderdag 4 juli is er weer een aflevering van het radioprogramma Microfoon Open. Ditmaal is de gastpresentator Paul de Beer

Paul de Beer werd 73 jaar geleden geboren in Oud-Gastel in West-Brabant.
In 1965 verhuisde hij met zijn ouders van Breda naar Den Haag. Daar heeft hij het Gymnasium volbracht op het inmiddels niet meer bestaande Aloysius College. Daarna is hij in Leiden Klassieke Talen en Rechten gaan studeren. Later is hij onder meer werkzaam geweest als gerechtssecretaris bij de Rechtbank in Den Haag en als juridisch medewerker bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

In 2000 heeft hij de gedeeltelijke overstap gemaakt naar het onderwijs als docent klassieke talen op het IMC in Rijswijk en in 2001 is hij met veel plezier en veel inzet fulltime gaan lesgeven.
In 2009 kwam hij werken op het Gymnasium Novum in Voorburg waar hij zeven jaar heeft gewerkt tot aan zijn “pensioen”. Sindsdien heeft hij veel bijles gegeven tot aan de coronacrisis in maart 2020. Ook is hij op bescheiden schaal les blijven geven en doet dat nu nog, op het ONC in Zoetermeer.

Via de zoons van Angelique Schipper werd hij bijna acht jaar geleden gevraagd om voorzitter te worden van de Stichting Talentenloods. Dat heeft hij altijd met veel plezier gedaan. Sinds kort is er wel een
andere doelgroep, namelijk de bovenbouw van de basisscholen in de gemeente. Verder is Paul nog voorzitter van de jury van de schrijfwedstrijd voor groep 7 van de basisischolen.

Microfoon Open met Paul de Beer zal donderdagavond 4 juli in het teken staan van jazzmuziek. De live-uitzending is tussen 21:00 en 22:00 uur. Het programma is na afloop ook terug te horen via de rubriek uitzending gemist radio op www.midvliet.nl.

Paul de Beer en Angelique Schipper
                                                     Paul de Beer en Angelique Schipper