In de zomermaanden is het programma ‘Sportsignaal’ op reces. In deze periode gaat het programma Kakafonie door tot 15:00 uur. In dat extra uur is er ruimte voor een hoorspel, vervaardigd door de stichting Luistertoneel uit Leidschendam-Voorburg.

Op zondag 7 juli kun je om even na 14:00 uur luisteren naar het eerste bedrijf van ‘Gieren op het Veilig Nest’, een vrolijke detective in drie bedrijven, geschreven door Harold McPherson en tot hoorspel bewerkt door Jan Klein.

Het verhaal speelt zich af in de ontvangkamer, bar en conversatiezaal van het bescheiden hotel ‘Het Veilig Nest’. Dit kleine hotel ligt ergens op een rotsachtig eiland in de buurt van de Canadese grens. Tegen de omheining van het terras hangt een reddingsboei met de naam van een hotel.

In de hoek van de conversatiezaal is een deur die toegang geeft tot de telefooncel. In dezelfde ruimte is ook de bar van het hotel. Achter de bar staat Tony Bryce. Hij is de broer van de eigenaresse van het hotel. Tony is de kok, de barkeeper en manusje van alles. Puzzelen is zijn lust en leven. Ook nu weer zit hij gebogen over een puzzelblad. Hij mompelt in zichzelf.

Dan komen er gasten van verschillende pluimage. Tony vertrouwt bepaalde gasten niet en het kost hem moeite de anderen daarvan te overtuigen.

De delen 2 en 3 van ‘Gieren op Het Veilig Nest’ hoor je in Kakafonie via Midvliet FM op respectievelijk 14 en 21 juli, steeds na 14:00 uur.

Gieren op Het Veilig Nest 1
Gieren op Het Veilig Nest 2