Op dinsdag 26 december (tweede kerstdag) om 12:30 uur is Kris van de Straat te gast in Kakafonie om zijn nieuwe single ‘Ik ben van de straat’ te laten horen.

Kris van de Straat heeft inmiddels de reputatie, dat wanneer hij een single uitbrengt, deze spraakmakend kan zijn. Voor de productie van zijn vierde single ‘Ik ben van de straat’ ging hij wederom in zee met het team van Sonic Solutions. In eerste instantie was het een ballad die hij samen met een vriend van hem had gemaakt. Bij nader inzicht bleek dat het toch wel iets sneller mocht worden en na wat sleutelwerk kwam
dit eruit. De strekking van het lied is dat je gewoon een feestje van het leven moet maken.

Kris: “Ik ben op vakantie geweest naar Torremolinos. Daar kwam ik op het idee om het liedje ‘In Torremollinos’ te schrijven, maar ik dacht toen….een liedje uitbrengen is vast complexer dan het lijkt. Daarom leek hij mij verstandig om eerst een andere plaat uit te brengen om te kijken hoe ik deze op de radio zou kunnen krijgen. Toen ben ik ‘Ik ben van de straat’ gaan schrijven met als doel om me te introduceren bij het
Nederlandse publiek. Het gaat over vroeger toen ik nog echt een jongen van de straat was en wel eens een opstootje gehad met de politie en justitie, maar heb inmiddels het licht gezien. Eigenlijk kan het omschreven worden als een autobiografisch nummer. Toch heb ik deze plaat op de plank laten liggen en heb eerst andere liedjes uitgebracht”.

Tegenwoordig probeert Kris gewoon het beste te maken van het leven. Hij is tegenwoordig videoproducer en heeft vier dagen per week vast werk. Daarnaast werkt hij ook nog als freelancer én staat geregeld op de bühne als zanger. “Omdat ikzelf nog maar een paar liedjes op naam heb staan zing ik vaak Nederlandse klassiekers en eigentijdse meezingers. ‘Ik ben van de straat’ is echt een lied om binnen te zingen in de kroeg of lekker warm in huiselijke kring.”

Kris van de Straat
Kris van de Straat in Kakafonie archieffoto                   
                                                      Kris van de Straat in Kakafonie  (archieffoto)