Op zondag 24 september rond 12:30 uur komt Frank Oomen in Kakafonie bij Midvliet FM zijn nieuwe single ‘Ik heb jou altijd al willen kussen’ laten horen.

Er zijn niet veel muzikanten die op hun 64ste een debuutsingle uitbrengen. Ondanks dat Frank Oomen z’n hele leven al bezig is met muziek heeft hij nooit de behoefte gehad om een single uit te brengen. Bij dagbestedingen verzorgde hij regelmatig optredens in de kerstsfeer. Eerst speelde hij alleen op keyboard en zangeres Nicole begeleidde hij.

Zelf speelde Frank ook nummers op keyboard of accordeon tijdens die middagen. Vanaf dat moment begon hij het zingen héél leuk te vinden. Drie jaar geleden is Frank op zangles gegaan bij Cécile Creusen in Etten Leur en heeft nu al twee jaar lang gezongen op de dagbesteding. Nu is de tijd rijp om z’n droom waar te maken om een eigen single uit te brengen. Hij ging daarover in gesprek met Leen Zijlmans, die hij van vroeger kende. Zijn tip om met Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio contact op te nemen, heeft Oomen dan ook opgevolgd.

Frank: “Ik gaf bij Frank aan dat ik een vlot nummer met bepaalde instrumenten wilde hebben. Frank werkt met live artiesten en niet uit een doosje. Dat is ook de reden dat Daniël Metz de accordeonpartijen heeft ingespeeld. Ik vind hem heel goed. Ik heb zelf ook accordeon gestudeerd op het conservatorium in Tilburg en weet daarom waar ik over praat. Verkooyen schakelde Björn de Leijer in die vervolgens de tekst schreef. Zo is mijn debuutsingle ‘Ik heb jou altijd al willen kussen’ ontstaan en ben er maar wat trots op.”

De clip, opgenomen door Gerrit Driessen, is te bewonderen op YouTube en de socials van Frank Oomen.

Frank Oomen