Op zondag 11 juni rond 12:30 uur komt singer-songwriter Fanny naar de studio van Midvliet om haar nieuwe single ‘Ik leef dus ik voel’ te laten horen.

Dit is een zomers liedje waarin zij zingt over haar verlangen om het leven voluit te leven, ook als dat soms pijn doet.
Net als de meeste mensen, wil Fanny alles uit het leven halen. Dit betekent soms dat zij nieuwe paden bewandelt, op het werk, in vriendschappen en in de liefde. Zo heeft zij ervoor gekozen om de switch te maken van werk als woordvoerder (onder meer voor ministers en staatssecretarissen) naar het singer-songwriterschap. Maar nieuwe paden bewandelen is niet altijd gemakkelijk. Het is ook spannend en soms pijnlijk. Maar voor Fanny hoort dat erbij als je voluit wilt leven.

De singlerelease-party was op 2 juni, met een concert in Theater Mascini.
Fanny schrijft en zingt levensliedjes met lef. Geïnspireerd door onder meer Wende, Ellen ten Damme, Claudia de Breij, Lucky Fonz en Henny Vrienten, bewegen haar liedjes zich tussen kleinkunst, singer-songwriter en (latin)jazz in. In haar (Nederlandstalige) liedjes schrijft ze over het geluk en de pijn van de liefde, haar drang en zoektocht om alles uit haar leven te halen, omgaan met verdriet of verlies en over haar liefde voor de muziek.

Fanny: “Met mijn liedjes wil ik mensen raken en hun leven een beetje mooier maken.”
Samen met haar band treedt Fanny regelmatig op in kleine theaters en podia.
Al meer dan veertig jaar staat Fanny op het podium. Op haar vierde stond ze voor 300 mensen ‘Faria, faria’ te zingen tijdens een bruiloft in haar geboortedorp in de Achterhoek. Ze wist meteen ‘Dit is mijn plek’. Op haar vijfde leerde ze van haar oudere broer piano spelen. En hoewel ze ook uitstapjes heeft gemaakt naar de gitaar en basgitaar, zijn zingen en piano spelen al die jaren haar grote muzikale liefdes gebleven.
Op haar 14de stond Fanny tijdens een schoolfeest voor een bomvolle zaal ‘Time after time’ te zingen. Daarna brandde het los: zingen in en optreden met een band, op feestjes, een enkele keer op een uitvaart. En begeleid door een vriendin op piano vormden zij als 15-jarigen een succesvol muziekduo waarmee ze avondvullende muziek verzorgden in restaurants. In haar studententijd formeerde ze haar band Persuasion, waarmee ze bekende jazznummers zong, voorzien van haar eigen Nederlandse teksten.

Na verloop van tijd begon Fanny haar eigen liedjes te schrijven. Daarbij laat ze zich inspireren door allerlei artiesten. Maar vooral laat ze zich verrassen door de liedjes en teksten die in haar opkomen. En altijd schrijft ze haar liedjes in het Nederlands.


Fanny 1
Fanny 2