Op zondag 15 januari rond 12:30 uur maakt Ron van Hoof zijn opwachting in Kakafonie bij Midvliet FM.

Een half jaar geleden kondigde Ron van Hoof al aan dat hij een ballad wilde uitbrengen. Omdat Ron een enorme fan is van Engelbert Humperdinck heeft hij het nummer ‘Love is All’ voorzien een Nederlandstalige tekst. De oorspronkelijke versie was één van de populairste liedjes die Ron als zanger en gitarist van de band The Hearts en daarna van de formatie Ricardo en de Calypso’s tijdens de optredens zong. Persoonlijk vond hij dit nummer altijd al verschrikkelijk mooi.

Hij kreeg dan ook regelmatig de vraag gesteld wanneer hij dit Engelstalige lied zelf zou uitbrengen. Ron heeft altijd gezegd dat hij geen Engelstalige plaat zou maken. Aan die traditie komt nu met ‘Alleen voor jou / Love is All’ een einde. Zoals gewoonlijk verschijnt deze single bij platenlabel Rood-Hit-Blauw.

Ron: “In mijn hoofd bleef dit lied maar malen. Ik ging ermee naar mijn vaste producer Laurens van Wessel en vroeg hem of hij een idee had over hoe ik dit allemaal moest aanpakken. Hij stelde voor dat ik als hoofdmoot een Nederlandse tekst zou schrijven en daarnaast de originele Engelstalige uitvoering als tweede track op de single zou plaatsen. Ik dacht op dat moment: waarom ook niet.
Laurens heeft een heel mooie muzikale bewerking gemaakt waarvoor hij echte violen en blaasinstrumenten heeft gebruikt. Het is overigens de eerste keer dat ik iets van Engelbert heb gecoverd. Normaal gesproken lanceer ik liedjes uit de jaren 60/70 met een knipoog. De muziek uit die jaren wordt op handen en voeten gedragen door mijn doelgroep. Dat zijn hoofzakelijk oudere mensen van mijn eigen leeftijd”.

Van Hoof denkt na een zangcarrière van 48 jaar nog lang niet aan stoppen. Hij ziet muziek als een verslaving en wil zo lang als hij kan er mee doorgaan. Hij hoopt niet dat hij vanwege omstandigheden moet stoppen. Hij vindt optreden leuk, maar dat hoeft niet persé ieder weekend meer.
Bijzonder is ook te vermelden dat Marjo, de vrouw van Ron in de videoclip te bewonderen is. Als Ron in een groot theater voor haar staat te zingen wordt er ingezoomd op één persoon en dat is de vrouw die altijd voor hem klaarstaat. Een echt kippenvelmoment.

Ron van Hoof