Op zondag 18 december rond 13:15 uur maakt Martino Burger zijn opwachting in Kakafonie bij Midvliet FM.
De nieuwe single van de Rotterdamse zanger Martino Burger is er weer één uit de pen van zijn vaste tekstschrijfster Brigit van den Heuvel.

‘Van een lieverd als jij’ is speciaal geschreven voor en over zijn man Joop, waar Martino al 22 jaar mee samen is. De nieuwe single wordt speciaal uitgebracht ter gelegenheid van en als verrassing voor de verjaardag van Joop.

Het tweede nummer op de single-cd ‘Ik wil geen ander meer’ is een bewerking van het nummer Still van Reba Mc Intyre. De tekst van dit nummer is ook geschreven door Brigit van den Heuvel.

Martino Burger: "Hoi! Ik ben zanger Martino, zanger van het Nederlandstalige lied, met af en toe een uitstapje naar het Engels en Spaans. 52 jaar geleden, op 22 juni 1970, ben ik geboren in het centrum van Rotterdam. Daarna al snel verhuisd en opgegroeid in de wijk Bloemhof op Zuid, zoals je dat op z’n Rotterdams zegt. Na werken in de supermarkt en de dienstplicht te hebben vervuld ben ik gaan werken in de gezondheidszorg. Begonnen als ziekenverzorgende in een verpleeghuis en uiteindelijk gestopt als verpleegkundig afdelingshoofd/ avondhoofd/weekendhoofd bij een verpleeginstelling in Rotterdam.
Heden ten dage werk ik al zo’n 17 jaar nu in de luchtvaart als steward waardoor ik inmiddels heel veel van de wereld heb mogen zien.

Eigenlijk al mijn hele leven ben ik gek op zingen geweest en wilde ik hier verder mee. Na jaren van zingen van covers op feestjes, partijen en bruiloften werd ik tijdens het zingen in mijn eigen kroeg ontdekt door tekstschrijfster Brigitte van den Heuvel. Zij hoorde mij het lied van Henk Wijngaard “Hé Suzie” zingen en was onder de indruk. Vanaf dat moment is zij gaan schrijven voor me en kwam mijn debuutsingle op 14 februari 2016 uit. Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik voornamelijk alleen maar eigen nummers uitbreng die zij voor mij schrijft of die ik zelf schrijf. Alhoewel een goede of mooie cover nooit weg is natuurlijk maar mijn voorkeur gaat uit naar nieuwe eigen nummers."

Martino Burger
Martino Burger in Kakafonie archieffoto
                                                                Martino Burger in Kakafonie (archieffoto)