Gedurende de zomermaanden vervalt het programma Sportsignaal. Dat betekent dat er zes weken ruimte maken voor een derde uur Kakafonie met daarin een hoorspel. Op zondag 7 augustus hoor je in Kakafonie het derde en laatste bedrijf van het driedelige hoorspel ‘Boerenbont en rode lampjes’. Dat is een vrolijk hoorspel in drie delen, geschreven door Carl Slotboom en tot hoorspel bewerkt door Jan Klein.

Het hoorspel is geproduceerd door de inmiddels opgeheven Stichting Luistertoneel uit Leidschendam.

Het hoorspel speelt zich af in een bordeel. Dolly en Betty, twee prostituees, wonen en werken in een huis dat zij samen gehuurd hebben. De zaken gaan niet zo goed en daarom besluiten ze een kamer te verhuren.
Hendrik Buitendijk, een jongen van het platteland, besluit de kamer te huren, omdat hij op de vlucht is voor zijn verloofde en haar bemoeizuchtige moeder.

Dolly en Betty durven hem niet te vertellen waarmee ze hun geld verdienen en doen zich voor als fysiotherapeuten. Wanneer er klanten komen die Hendrik ontmoeten, worden de gesprekken erg verwarrend. Als dan ook nog zijn verloofde met haar moeder in hetzelfde huis een kamer huren, lijkt het einde zoek.

Het derde bedrijf van ‘Boerenbont en rode lampjes’ is te horen op 7 augustus, na 14:00 uur in Kakafonie bij Midvliet FM.

Vanaf 14 augustus duurt Kakafonie weer gewoon twee uur.

Hoorspel Boerenbont en rode lampjes 1
Hoorspel Boerenbonten rode lampjes 2