Gedurende de zomermaanden vervalt het programma Sportsignaal. Dat betekent dat er zes weken ruimte is voor een derde uur Kakafonie met daarin een hoorspel. Op zondag 24 juli wordt in Kakafonie gestart met het driedelige hoorspel ‘Boerenbont en rode lampjes’. Dat is een vrolijk hoorspel in drie delen, geschreven door Carl Slotboom en tot hoorspel bewerkt door Jan Klein. Op 24 juli is de eerste episode te horen.

Het hoorspel is geproduceerd door de inmiddels opgeheven Stichting Luistertoneel uit Leidschendam.Het Het

Het hoorspel speelt zich af in een bordeel. Dolly en Betty, twee prostituees, wonen en werken in een huis dat zij samen gehuurd hebben. De zaken gaan niet zo goed en daarom besluiten ze een kamer te verhuren.

Hendrik Buitendijk, een jongen van het platteland, besluit de kamer te huren, omdat hij op de vlucht is voor zijn verloofde en haar bemoeizuchtige moeder.

Dolly en Betty durven hem niet te vertellen waarmee ze hun geld verdienen en doen zich voor als fysiotherapeuten. Wanneer er klanten komen die Hendrik ontmoeten, worden de gesprekken erg verwarrend. Als dan ook nog zijn verloofde met haar moeder in hetzelfde huis een kamer huren, lijkt het einde zoek.

Het eerste bedrijf van ‘Boerenbont en rode lampjes’ is te horen op 24 juli, na 14:00 uur in Kakafonie bij Midvliet FM.

Hoorspel Boerenbont en rode lampjes 1
Hoorspel Boerenbonten rode lampjes 2