Op zondag 10 juli om 13:15 uur zijn de leden Back2Basic te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Kakafonie krijgt daarbij de primeur van de cd ’Twenty meets seventy.

In het tweede uur van Kakafonie van 10 juli wordt de opmerkelijke samenwerking belicht tussen de 20-jarige zanger Lesley van Ruitenbeek en de vier zeventigplussers van coverband Back2Basic. Ondanks het aanzienlijke leeftijdsverschil was en is er meteen een muzikale klik en een spontane overeenstemming over de programmatische invulling van het gezamenlijke repertoire.

Het succes van de gezamenlijke optredens onder de naam: ‘Lesley sings Presley with Back2Basic’ wordt mede toegeschreven aan de opvallend fraaie klankharmonie van de stemmen van Lesley van Ruitenbeek en leadzanger Harrie van der Wilk van Back2Basic. Goede voorbeelden zijn te horen op de cd ‘Twenty meets seventy’. Als primeur kunnen de eerste tracks daarvan tijdens deze Kakafonie worden beluisterd. Presentator Peter van der Aar wisselt de muzikale bijdragen af met live-toelichtingen en anekdotes door beide zangers en andere betrokkenen.

De live uitzending van deze ’scoop’ is te horen en te bekijken op zondag 10 juli in het Midvliet-programma Kakafonie om 13:15 uur.
De officiële presentatie van de cd vindt plaats op zondag 31 juli in Ockenburgh Active in Kijkduin. Bijwonen kan via aanmelding op het Messenger-account van Julia van Ruitenbeek.


Back2Basics

Back2Basics hoes