Op zondag 10 juli om 12:30 uur is Celine Rae te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Ze komt haar nieuwe single ‘Thinking ‘bout you’ laten horen. Ze zal live zingen in de studio van Midvliet.

De Nederlandse artieste Celine Rae zet liefdesverdriet, emoties en haar persoonlijke ervaringen in om dansbare poptracks te maken. Als afgestudeerd muziekleraar wordt Celine's dagelijkse passie voor songwriting onmiddellijk duidelijk in de onmiskenbaar slimme pop-throwbacks uit de jaren 90. Rae noemt haar muziek stigmavrij, omdat ze haar fans altijd probeert te inspireren om zichzelf te zijn, ongeacht wat ze doormaken. Haar teksten zijn eerlijk en rauw, en hoewel haar genre wordt geassocieerd met feestvibes, zit er een boodschap en betekenis achter elk nummer dat Celine Rae zingt en schrijft.

Celine: “Ik begon met zingen in koren en zanggroepen toen ik ongeveer zeven jaar oud was en pakte een gitaar rond mijn twaalfde. Toen ik beter gitaar kon spelen, ben ik liedjes gaan schrijven en een paar jaar later begon ik mijn eigen band. Toen begon ik echt op te treden op podia en in bars voor mensen en dat was erg leuk! Ik begon mijn YouTube-kanaal in 2014 waar ik wekelijks covers van populaire liedjes plaatste. In 2015 verscheen mijn allereerste single 'He Said'. Sindsdien breng ik muziek uit. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Muziekeducatie en ben van plan mijn allereerste album met originele liedjes uit te brengen!

“Ik ben geobsedeerd door muziek sinds ik kan praten. Ik ben opgegroeid met luisteren naar Hilary Duff en Avril Lavigne en wilde altijd doen wat zij deden. Ik keek altijd naar live optredens of luisterde naar hun studioalbums. Avril heeft me echt geïnspireerd om een gitaar op te pakken en verschillende instrumenten te leren bespelen (ik speel gitaar, piano, bas en drums) en andere artiesten zoals Hayley Williams/Florence Welch/Demi Lovato inspireerden me om in mijn tienerjaren alleen liedjes te schrijven.”

Nederlandse zangeres CELINE RAE zet liefdesverdriet, emoties en persoonlijke ervaringen om in dansbare poptracks. Ze maakt krachtige, 90‟s pop- geïnspireerde muziek met moderne trap- en urban invloeden en wordt vergeleken met Noorse artiesten als Julie Bergan en Astrid S. Haar teksten zijn eerlijk en rauw, en ook al wordt haar genre geassocieerd met feestsferen, is er een boodschap en betekenis achter elk nummer Celine Rae zingt en schrijft.

In de documentaire „My Way to Norway‟ - die in maart in première ging in poppodium P60 in Amstelveen - zien kijkers hoe Celine Rae met haar band naar Noorwegen reist, het land dat ze al van kinds af aan jaarlijks bezoekt en waar haar eerste nummers zijn geschreven.

„My Way to Norway‟ toont op intieme wijze hoe Celine Rae op zoek gaat naar de connectie met haar jonge zelf en naar de oorsprong van haar liefde voor Scandinavische popmuziek. Kijkers zien ook hoe tijdens haar bezoek aan de stad Oslo haar nieuwe single - het 90‟s geïnspireerde strijdlied „My Way‟ - voor het eerst gespeeld wordt. Zoals met het volgen van elke grote droom verliep Celine Rae's tijd in Noorwegen niet zonder uitdagingen: grote verwachtingen, heftige teleurstellingen en net-behaalde overwinningen. En dat allemaal in 15 graden onder nul.

“In Noorwegen liggen mijn meest waardevolle jeugdherinneringen”, vertelt Celine Rae. “Al van kleins af aan bezoek ik het land jaarlijks, alleen of samen met mijn familie, en kom ik er helemaal tot rust. Het voelde daarom goed om de weg naar mijn nieuwste single „My Way‟ - die als eerste in Oslo uitkwam - vast te laten leggen in deze documentaire.” “Het nummer „My Way‟ laat zien dat er uit groepsdruk veel overmacht kan ontstaan. Maar ook dat wanneer je gelooft in je eigen gaven en blijft strijden, je er vanzelf achter komt naar welke stemmen je echt moet luisteren.”


Celine Rae
Celine Rae 2